Redescoperă copilul din tine!

Redescoperă copilul din tine!

1 iunie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Anii trec, creștem, învățăm, înfruntăm probleme, și chiar dacă le depășim, pierdem cîte puțin din inocența primilor noștri ani de viață. Dar copilul care am fost ne rămâne în suflet și ne poate oferi lecții de viață prețioase.

Nu e niciodată prea târziu să redevenim copii, să privim lumea cu ochi limpezi și sinceri, fără opreliști și autocenzură. De la copii putem reînvăța, dacă am uitat, să fim noi înșine în cel mai autentic sens al cuvântului, fără teama de a fi judecați sau ironizați, să ne exprimăm neîngrădit sentimentele și să ne formulăm clar și ferm dorințele.
Poate-ți vine greu acum, la maturitate, să uiți de limite, să te simți liber în a-ți exprima trăirile cele mai adânci. Poate că nu mai ai timp să hoinărești ore în șir cu prietenii, dar fă-ți timp să mângâi un cățel, să joci șotronul cu copilul tău sau cu orice alt copil, să te maimuțărești în fața oglinzii fără teama de ridicol, să te bucuri de lucrurile simple.
ZÂMBEȘTE mai mult și desenează zâmbete pe chipul celor din preajma ta. Zâmbește și când nu prea-ți vine a zâmbi, s-a demonstrat științific că zâmbetul îți poate schimba starea de spirit în bine. Lumea devine mai frumoasă și viața pare mai ușoară atunci când ridici colțurile buzelor.
FII SINCER ca un copil. Cu alții și mai ales cu tine. Spune și mai ales spune-ți răspicat ce vrei, ce nu-ți place, ce dorești, ce visezi. Nu mai amâna în a-ți îndeplini dorințele. Copiii nu au răbare să lase pe mâine ceea ce-și doresc. Vor totul ACUM!
VISEAZĂ! Niciodată nu e târziu pentru visuri! Chiar meriți o vacanță, un job mai bun, o haină mai frumoasă, o casă mai confortabilă sau, de ce nu, o excursie în jurul lumii! Iar partea bună e că în copilărie, tot ce aveai erau visurile tale - acum, la maturitate, ai voința și puterea de a le îndeplini și de a visa altele noi.
Nu uita niciodată de copilul din tine. El e partea cea mai pură a personalității tale, refugiul tău emoțional, lumina mereu vie din interiorul tău.

 

Redescoperă copilul din tine!
Comments