Reiki pentru începători

Reiki pentru începători - primii pași în aplicarea unei terapii străvechi de vindecare a trupului și sufletului

31 august 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Reiki reprezintă o tehnică medicală alternativă ce activează mecanismele naturale de vindecare emoțională și fizică prin canalizarea de energie universală, transmisă prin atingere blândă cu ajutorul palmelor.

Numele Reiki vine de la Rei (univers) și ki sau chi, care înseamnă energia vitală și este un sistem folosit pentru redarea echilibrului, pentru refacerea și armonizarea tuturor dimensiunilor ființei: trup, minte, emoții și spirit. Această formă de medicină alternativă își are originea în Japonia și a fost dezvoltată în 1922 de către doctor Mikao Usui.

Terapeutul Reiki este un intermediar între energia universală pe care o accesează şi beneficiarul acestei energii, iar acest terapeut este un maestru sau o persoană care are inițiere în această tehnică dată de un maestru, pe gradele I și II. Cu cât gradul inițierii este mai mare, cu atât energia transmisă pacientului este mai puternică.

Rețineți că tehnicile pot fi învățate de oricine, nu au nimic miraculos sau mistic, sunt mai degrabă o reacție înnăscută a omului, care urmărește ușurarea durerii.

Cum se produce vindecarea prin Reiki

Conform teoriei  lui Mikao Usui, tot ce există în Univers este o manifestare a energiei, care vibrează în concordanță cu lungimea și frecvența undelor energetice înconjurătoare.

În interiorul corpului, energia vitală curge prin meridiane și când aceste căi sunt blocate, de exemplu în urma stresului sau unor blocaje emoționale, atunci apar bolile. Aici intervine Reiki, prin armonizarea circuitului interior.

Cum se desfășoară terapia

În timpul tratamentului, pacientul stă culcat pe patul de masaj, iar terapeutul își mișcă palmele deasupra corpului acestuia în diferite puncte (cele corespondente centrilor de forță). Reiki poate fi făcut și altora, dar și sub forma de autotratament.

Interesant este că Reiki poate fi transmis și la distanță, cu aceleași efecte, iar asta se datorează câmpului electro-magnetic al fiecarei persoane, care interacționează prin intenția Reiki.

Un alt aspect de luat în calcul este faptul că Reiki nu are nici un fel de efect secundar.

Mantrele Reiki

Fondatorul Reiki, Mikao Usui, a instaurat câteva mantre de mare bun simț și cu efect binefăcător pentru oricine:

Azi nu mă voi mai înfuria.

Azi nu-mi voi mai face griji.

Azi voi fi recunoscător pentru toate binecuvântările din viața mea.

Azi mă voi baza pe onestitate și integritate.

Azi voi fi bun cu toate creaturile pământului.

Spune-ți aceste lucruri în fiecare zi și crezi în ceea ce-ți spui, fie că apelezi sau nu la terapii vindecătoare alternative, și vei observa cum starea ta de bine emoțional se îmbunătățește simțitor.

 

Reiki pentru începători - primii pași în aplicarea unei terapii străvechi de vindecare a trupului și sufletului
Comments