5 remedii rapide pentru buze uscate și crăpate

5 remedii rapide pentru buze uscate și crăpate

9 ianuarie 2024 Timp estimativ: ~2 min.

5 remedii rapide pentru buze uscate și crăpate

Frigul nu e cel mai bun prieten al buzelor tale: el deshidratează pielea până la punctul în care aceasta crapă, provocând leziuni care dor. Iată câteva remedii rapide pentru a repara pielea delicată din zona buzelor.

5 remedii rapide pentru buze uscate și crăpate

Pielea din zona buzelor e de trei ori mai subţire decât cea din alte zone și se deshidratează de zece ori mai repede  - de aceea, iarna, buzele necesită o îngrijire specială care să prevină deshidratarea și uscarea excesivă. Acești cinci pași te vor ajuta să ai buze frumoase și voluptuase în plin sezon geros!

 

1.Exfoliere cu periuța de dinți

Pentru exfolierea buzelor uscate, folosește o periuță de dinți moale, cu care să elimini celulele moarte și porțiunile de piele descuamată. Execută câteva mișcări de masaj al buzelor circulare, delicate, fără a insista, pentru a nu face mai mult rău buzelor deja sensibilizate.

Pentru exfolierea buzelor, poți folosi regulat și un scrub de buze care îndepărtează cu grijă pielea uscată și scuamele. Încearcă scrubul nostru de buze cu extract de semințe de rodie și miez de cireșe zdrobite, ce hidratează și calmează buzele.


2.Hidratare cu balsam de buze

După exfolierea buzelor, aplică un balsam de buze hidratant, cu efect regenerator. Aplică balsam de buze și înainte de culcare, pentru a stimula procesele naturale de regenerare nocturnă a pielii.


3. Hidratare cu remedii naturale

Hidratarea rapidă a buzelor se poate face și cu miere – e un excelent balsam natural, când n-ai la îndemână produse dedicate. 

Un alt excelent balsam natural pentru buze se obține rapid amestecând un cubuleț de unt de cacao, o lingură cu ulei esenţial de nucă de cocos, o fiolă de vitamina E şi o pătrățică moale de ciocolată. Pune la rece pasta obținută și aplic-o cu degetul pe buze, de câte ori simți nevoia unui emolient.


4. Hidratare de la interior!

Pentru a-ți menține buzele catifelate pe timp de iarnă, consumă suficiente lichide, pentru a te hidrata de la interior, și adoptă o dietă bogată în minerale și vitamine, în special fier, zinc și vitamina B.

  

5.Ce să NU faci, pentru vindecarea rapidă a buzelor iritate

Până la vindecarea pielii crăpate a buzelor, evită folosirea rujurilor mate și a celor rezistente la transfer, care pot usca și mai tare buzele agresate de frig. Un alt obicei dăunător aspectului sănătos al buzelor iarna este folosirea salivei pe post de balsam - acesta doar creează o falsă impresie a ameliorării situației, întrucât saliva conţine enzime digestive agresive cu pielea fină a buzelor. 

 

Produse recomandate
Comments