Arta de a repara pielea uscată: îngrijire și prevenire

Arta de a repara pielea uscată: îngrijire și prevenire

7 noiembrie 2023 Timp estimativ: ~2 min.

Arta de a repara pielea uscată: îngrijire și prevenire

Repararea pielii uscate este aproape o artă: necesită răbdare, determinare și o combinație de schimbări în stilul de viață și rutina de îngrijire a pielii. Iată câțiva pași pe care îi poți face pentru ca pielea ta uscată să redevină sănătoasă și suplă!

 

Arta de a repara pielea uscată: îngrijire și prevenire

În primul rând, hidratează pielea din interior: bea multă apă pentru a-ți menține corpul și pielea bine hidratate. Ține o sticlă de apă plată lângă tine sau în geantă tot timpul și bea câte un pahar (200 ml) la fiecare oră.

Dacă locuiești în climat uscat sau rece, investește într-un un umidificator de cameră. În acest fel, poți menține umiditatea aerului la nivel optim, aspect care te ajută să previi uscarea pielii.

Curățarea feței cu piele uscată

Acest capitol este unul... delicat! Pielea uscată trebuie curățată, desigur, dar săpunurile și demachiantele dure ar putea face mai mult rău decât bine. Utilizează numai demachiante blânde, special formulate pentru pielea sensibilă sau uscată, iar dacă tenul tău este foarte uscat, alege produse de curățare fără alcool și parfum, care nu-ți vor priva pielea de uleiurile sale naturale. Evită, de semenea, dușurile fierbinți, deoarece pot usca excesiv pielea, și spală-te cu apă călduță.

Exfoliere pentru piele uscată

Vestea bună e că îți poți exfolia tenul fără probleme, de 1-2 ori pe săptămână (nu mai des!) pentru a îndepărta celulele moarte, pentru a promova întinerirea pielii și pentru a căpăta acel glow mult-râvnit. Exfolierea pielii poate ajuta cremele hidratante după care tenul tău uscat tânjește să se absoarbă mai eficient. Alege un scrub pentru față delicat, cu uleiuri naturale și granule exfoliante fine, pentru a evita deteriorarea pielii.

Hidratarea pielii uscate

Pielea uscată și foarte uscată are nevoie de umiditate suplimentară mai mult decât orice alt tip de piele! Așa că oferă-i-o în mod regulat: aplică zilnic o cremă hidratantă de bună calitate, fără parfum, imediat după baie sau duș, când pielea este încă umedă. Acest lucru ajută la blocarea umidității.

Alege mereu creme hidratante cu ingrediente naturale și uleiuri esențiale care ajută la reținerea umidității în piele. Evita produsele care conțin alcool, parfum sau alți potențiali iritanți. Pentru îngrijirea pielii foarte uscate, ia în considerare utilizarea cremelor mai bogate, onctuoase, în loc de loțiuni sau geluri, deoarece acestea oferă mai multă protecție și reținere a umidității.

Crema cu SPF: un must have chiar și iarna!

Pe vreme rece sau cu vânt, protejează-ți pielea uscată acoperind-o cu îmbrăcăminte adecvată și folosește protecție solară cu spectru larg pentru față și pe mâini când ești afară, pentru a-ți proteja pielea de razele dăunătoare ale soarelui.

Hidratare de noapte pentru piele uscată

Dacă tenul tău este uscat, sunt șanse ca și mâinile și tălpile tale să fie foarte uscate. Înainte de a merge la culcare, aplică un strat gros de cremă hidratantă și poartă mănuși și șosete de bumbac pentru a maximiza absorbția umidității în timp ce dormi.

Pentru buzele crăpate folosește un balsam de buze sau un ulei de buze pentru a preveni uscarea și descuamarea pielii.

Dietă pentru piele uscată

Înapoi la îngrijirea pielii uscate de la interior! Pentru a preveni uscarea pielii și aspectul tern al tenului, încorporează în dietă alimente bogate în acizi grași esențiali, cum ar fi peștele, nucile și semințele, pentru a promova o piele sănătoasă și suplă. De asemenea, evită factorii unui stilul de viață nesănătos, care pot agrava uscarea și implicit ridarea pielii, cum ar fi fumatul si consumul excesiv de alcool.

Și reține: repararea pielii uscate cere timp, iar consistența este cheia!

 

Produse recomandate
Comments