Sauna facială – cum se face, beneficii, câteva reguli de urmat

Sauna facială – cum se face, beneficii, câteva reguli de urmat

1 decembrie 2023 Timp estimativ: ~2 min.

Sauna facială – cum se face, beneficii, câteva reguli de urmat

Sauna facială (baia de aburi, în limbaj comun) este o metodă de curățare profundă a pielii, simplă, dar eficientă, care pregăteşte tenul pentru tratamente cosmetice și induce o binevenită stare de relaxare.

Începutul lui decembrie – luna petrecerilor și întâlnirilor cu aer festiv – e perioada ideală pentru o curățare în profunzime a tenului și pregătirea lui pentru tratamente cosmetice și machiaje sofisticate. Aburii fierbinţi ajută pielea să transpire, stimulează circulaţia periferică a sângelui şi favorizează eliminarea celor mai îndărătnice impurităţi.

Cum se face baia de aburi

Demachiază-te şi protejează zona din jurul ochilor cu o cremă nutritivă, bogată. Într-un bol, toarnă apă clocotită, peste care adauga sarea noastră specială cu trandafiri de Damasc, din colecția de produse pentru îngrijirea tenului - un amestec divin de săruri de la Marea Moartă și petale uscate de trandafir de Damasc, ce deschide porii și detoxifică pielea, oferind în același timp relaxare imediată. 

Inhalarea acestor aburi aromaţi ajută în cazul afecţiunilor cardio-respiratorii şi înlătură starea de stres. Acoperă-ţi capul cu un prosop, pentru a direcţiona aburii, şi apropie-ţi faţa de bol. Dacă ai tenul sensibil, stai la 30 cm de sursa de aburi fierbinţi. 

Închide ochii şi bucură-te de răsfăţ! În doar zece minute, pielea ta se va simți purificată și strălucitoare, iar starea ta de spirit va fi una relaxată.

După baia de aburi, şterge-ţi faţa cu un prosop curat, pentru îndepărtarea impurităţilor şi celulelor moarte, apoi spală-te cu apă la temperatura camerei. Încheie tratamentul prin aplicarea unei măști de față nutritive și a unei creme de față cu efect hidratant profund.

Un moment doar al tău

Sauna facială este unul dintre cele mai eficiente tratamente prin care tenul tău se va simți și va arăta proaspăt și neted. Este o metodă simplă pentru un moment doar al tău și un tratament spa facial la domiciliu care face minuni pentru piele și pentru buna dispoziție. Oferă-ți-l pentru:

DECONGESTIONARE

Un zbor lung, o noapte târzie, o săptămână stresantă pot lăsa pielea umflată. Folosește sarea de trandafiri în baia de aburi pentru a curăța pielea, a calma mușchii dureroși și a te relaxa...

DESTRESARE

Pentru a menține pielea netedă și sănătoasă, gestionează-ți stresul prin exerciții regulate, practici de mindfulness, somn adecvat și un ritual de îngrijire care include o baie de aburi relaxantă și calmantă pentru ten, o dată pe săptămână.

Câteva reguli

Ca orice tratament cosmetic, sauna facială are indicaţii, contraindicaţii şi detalii de care e bine să ţii seama:

Pentru ten normal, fă o baie de aburi pe săptămână, timp de 5-7 minute, iar pentru ten gras, o poţi face de trei ori pe săptămână şi poate dura 20 de minute. Tenului uscat şi foarte sensibil nu îi este recomandată sauna facială mai des de o dată pe lună.
După baia de aburi nu ieşi cu faţa în frig şi, timp de câteva ore, nu te machia. 
În urma băii de aburi, sub nicio formă nu extrage singură punctele negre. Lasă aceste operaţiuni pe mâna unei cosmeticiene cu experienţă, altfel poţi rămâne cu cictrici!

 

Reține că momentul cel mai prielnic pentru sauna facială este seara, înainte de culcare, pentru ca peste noapte porii să se închidă, tenul să se odihnească și a doua zi să arăți minunat!

 

Produse recomandate
Comments