Atenție! Datorită volumului mare de comenzi plasate pe site-ul www.sabon.ro în această perioadă, timpul de livrare este de maximum 7 zile lucrătoare. Mulțumim pentru înțelegere!
Arta de a spune STOP

Arta de a spune STOP - învață cum să te deconectezi total de la probleme și responsabilități

18 mai 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Pentru a-ți spune DA ție, uneori este nevoie să spui NU altora. Fie că vorbim despre persoane sau activități, este important să știm să ne retragem la timp pentru ne proteja, fără a leza, pe cât posibil, sentimentele celor din jur.

Un STOP spus la momentul potrivit este un dar eliberator pe care ni-l facem, poate într-un moment de mare tensiune la serviciu sau într-o discuție aprinsă cu cineva. NU-ul care nu este spus la timp adună în jurul lui frustrări, resentimente, dorințe de răzbunare sau de renunțare. Sigur că este, într-adevăr, o artă să spui un STOP care să fie bine primit de cei cărora le este adresat. Însă, înainte să-ți faci probleme despre felul în care se vor simți ei, gândește-te în primul rând la tine. Iar asta nu este egoism. Este respect de sine, este nevoia de a-ți asculta mintea, sufletul și corpul și de a le onora în consecință.

Dacă vorbim, spre exemplu, despre o situație apărută la serviciu, atunci când ești copleșită de proiecte, deadline-uri, telefoanele sună, toată lumea vrea ceva de la tine și tu simți că vei claca în curând, o pauză de câteva minute îți poate salva jobul.

 

Inspiră... Expiră...

Anunți cât se poate de politicos că ai nevoie de câteva minute libere, dacă ești în situația în care trebuie să justifici pauza. Nu uita că unele persoane pot profita de amabilitatea ta în cazul în care nu trasezi limite clare. Și chiar dacă ești propriul tău șef, permite-ți câteva minute de deconectare totală de la probleme și responsabilități când simți că nu mai poți!

Specialiștii au stabilit, de altfel, că la fiecare 90 de minute este indicat să luăm 15 minute pauză. Astfel, următoarele 90 de minute vor fi mai productive.

Acordă-ți timp să respiri, poate să ieși pentru câteva minute la aer sau să faci câțiva pași. Creierul se va oxigena mai bine, mușchii se relaxează și poți reveni liniștită la birou. Eventual savurează o cafea și analizează doar senzația plăcută pe care ți-o lasă, fără a te gândi la nimic altceva!

 

Educă-ți mintea să nu se gândească la nimic!

Zeci și sute de gânduri ne străbat mintea zilnic, uneori de-a dreptul copleșitoare și dezorganizate, și o scurtă meditație de relaxare poate face ordine în mintea noastră. Stai pe spate, în pat sau într-o poziție cât mai relaxantă, dacă ești la birou, închide ochii și vizualizează un cer senin, albastru, acoperiți de nori pufoși, care se mișcă. Anulează orice gând care vine să strice momentul de pace și liniște și privește cerul din mintea ta pentru câteva minute.

Ulterior poți încerca și câteva exerciții de stretching, care îți vor detensiona mușchii și te vor ajuta să te relaxezi.

Dacă poți, ar fi ideal să aprinzi o lumânare parfumată sau o lampă de aromoterapie. Mirosul de lavandă liniștește sistemul nervos și induce o stare de calm.

 

Arta de a spune STOP - învață cum să te deconectezi total de la probleme și responsabilități
Comments