5 trucuri de beauty din Ţara Soarelui Răsare

5 trucuri de beauty din Ţara Soarelui Răsare

3 iulie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

De la rutina zilnică de îngrijire până la trucuri de beauty esențiale în cultura niponă, iată câteva secrete care le fac de secole pe femeile japoneze să se simtă mereu tinere și frumoase.

Toate produsele și metodele de îngrijire care provin din orice colț de mapamond promit același lucru: zece ani în minus în oglindă, o piele fermă și luminoasă, riduri care dispar ca un vis urât. Iar pe cele japoneze avem toate motivele să le credem, doar la o singură privire aruncată splendorilor din acea parte a lumii, frumuseților feminine cu ten de păpușă și perpetuu aer adolescentin. „Secretele“ de frumusețe japoneze nu sunt defel ținute sub tăcere, ci împărtășite nouă cu generozitate și iubire. Iată câteva pe care le poți prelua și adapta ușor stilului tău de viață:

 

1.Fasolea Azuki, un excelent exfoliant

Încă din perioada Nara (710 - 794), femeile japoneze au folosit boabele de fasole Azuki nu numai ca parte a unei diete echilibrate, ci și pentru o piele cu aspect sănătos. Transformată într-o pulbere fină sau un scrub mai dur, după nevoi și preferințe, fasolea Azuki este un remediu natural minunat pentru tenul predispus la acnee sau pentru diminuarea ridurilor. Aceste leguminoase bogate în antioxidanți conțin un agent spumant natural cunoscut sub numele de saponină, care ajută la curățarea și micșorarea porilor. Exfolierea cu fasole Azuki ajută la îndepărtarea impurităților și a celulelor moarte, la descongestionarea porilor, oferind pielii strălucire și vitalitate, prin stimularea circulației sângelui.

 

2.Ceaiul verde, izvor de beneficii

Bogat în proprietăți antioxidante, antibacteriene și antiinflamatorii, ceaiul verde este o parte semnificativă a stilului de viață nipon. Femeile japoneze includ ceaiul verde în rutinele lor de înfrumusețare - de la încorporarea extractului în diverse loțiuni și ape tonice, până la adăugarea de frunze măcinate în sărurile de baie și amestecarea pulberii concentrate de ceai verde cu cremele-tratament pentru corp și cu măștile de păr. Forma măcinată a frunzelor de ceai verde – Matcha – e bogată în polifenoli (tanin, catechină), compuși cu dovedit efect astringent. Pudra de ceai verde combate pagubele cauzate de razele UV la nivelul pielii, regenerează celulele și reduce inflamația.

 

3. Baia, un ritual sacru

Baia este, pentru japonezi, mai mult decât o rutină de curățare a pielii: e un ritual de primenire a trupului și spiritului. Onsen (izvoarele termale naturale) și sento (băile publice) se găsesc în toate orașele japoneze și chiar în afara zonelor urbane, în aer liber, oferind oamenilor posibilitatea de a se îmbăia și relaxa în ape naturale îmbogățite cu nutrienți. Iar Ofuro - îmbăierea de acasă (nu duș!) - este, de asemenea, o parte esențială din viața de zi cu zi a fiecărei femei japoneze. O baie caldă înainte de culcare nu e doar reconfortantă, ci stimulează circulația sângelui, alină durerile de spate, relaxează mușchii și previne umflarea picioarelor. Pentru un plus de hidratare, adaugă în apa de baie uleiuri sau săruri naturale. Aburul este, de asemenea, o modalitate excelentă de detoxifiere, contribuind la curățarea porilor și la redarea strălucirii pielii. Baia de seară va accelera producția naturală de melatonină a organismului, hormonul ce asigură un somn odihnitor.

 

4.Vitamina C, un aliat de beauty

Adesea ne gândim la vitamina C doar ca la un remediu antirăceală, uitând de adevărata ei magie: stimularea producției naturale de colagen, element vital pentru sănătatea și frumusețea pielii. Vitamina C ajută, de asemenea, la deoxidarea și descompunerea melaninei, pigmentarea naturală pe care o obținem în urma bronzării repetate sau odată cu înaintarea în vârstă. Femeile japoneze își asigură constant doza necesară de vitamina C prin alimente, suplimente, băuturi, fructe, legume și produse cosmetice. Unele fructe și legume japoneze, cum ar fi citricele yuzu, kaki (curmal japonez), precum și shiso (un tip de busuioc sălbatic), sunt extrem de bogate în vitamina-minune. Poți găsi Vitamia C în orice farmacie sub formă de suplimente, iar pe eticheta cremelor și serumurilor care o conțin, uită-te după următorul ingredient: Acid L-Ascorbic. Este forma pură de Vitamina C, pe care pielea o asimilează cel mai ușor și eficient.

 

5. Mienai Oshare, frumusețea din interior

Este o credință comună în multe culturi că adevărata frumusețe vine din interior. În Japonia, această înțelepciune e cunoscută sub numele de Mienai Oshare, sau „Frumusețea nevăzută“. Expresia implică faptul că frumusețea nu trebuie să fie neapărat un atribut fizic pentru a fi apreciată sau recunoscută. Ea se reflectă în mici gesturi, în modul în care privești viața, în comportament și este frumusețea pe care niciun produs cosmetic nu ți-o poate oferi: e un zâmbet, o privire strălucitoare, e energia caldă pe care cei din jurul tău o resimt atunci când ești fericită, încrezătoare și conștientă de propria ta valoare umană. Cultivarea acestui tip de frumusețe ar trebui să fie cu siguranță o parte semnificativă a rutinei noastre zilnice!

 

5 trucuri de beauty din Ţara Soarelui Răsare
Comments