Simplifică-ți viața în trei pași simpli

Simplifică-ți viața în trei pași simpli

10 decembrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Pentru a ne putea bucura cu adevărat de viață, specialiștii ne sfătuiesc să reducem din complexitatea acesteia să ne organizăm în așa fel încât să avem suficient timp și energie pentru lucrurile cu adevărat importante.

Iar procesul de detoxifiere a vieții ar putea fi împărțit în trei capitole:

1. Detox pentru casă

Detoxifierea locuinței înseamnă atât purificarea energiei din casă cu ajutorul luminii, a bețișoarelor și a lumânărilor parfumate, a muzicii sau uleiurilor esențiale, cât și o mai bună organizare a spațiului.

Astfel, verifică toate sertarele, dulapurile, cutiile de depozitare, ia la mână obiectele decorative, toate mărunțișurile adunate în ani, și aruncă sau dăruiește tot ceea ce nu-ți mai trebuie sau nu-ți mai încâtă privirea. Lucrurile vechi și nefolositoare înmagazinează nu doar praf, ci și energie negativă. Casa ta e un sanctuar, un loc magic în care să te relaxezi după o zi stresantă și nu un spațiu de depozitare!

2. Detox pentru suflet

Nu este un pas ușor, dar ghidează-te după ideea că tu ești cel mai important om din viața ta, cel mai bun prieten, confident și sprijin, persoana care îți oferă și care are la rându-i nevoie de iubire necondiționată, iertare și înțelegere. Pornind de aici, fă tot posibilul să te porți cu tine așa cum te-ai purta cu cel mai bun prieten, să te ierți atunci când greșești, să nu te mai condamni, să-ți spui „nu-i nimic, data viitoare va fi mai bine“.

Detașează-te de oamenii pe care nu îi simți pe aceeași lungime de undă cu tine, nu forța prietenii sau relații amoroase, nu insista să bați la uși care nu se deschid pentru tine. Meditează, roagă-te, fă sport, implică-te în activități care îți aduc un plus de serotonină și mai puțin stres.

3. Detox pentru job

Indiferent de meseria ta, este foarte important să muncești cu drag și plăcere, altfel munca se poate transforma într-o corvoadă ce îți va consuma foarte multă energie vitală și poate fi chiar un factor cauzator de stres. Niciodată nu este prea târziu să identifici exact ce anume îți aduce cu adevărat satisfacții, pentru ce job te-ai trezi, zâmbind, în fiecare dimineață „nesuferită“ de luni. O idee ar fi să pui pe foaie tot ce te nemulțumește la jobul tău actual și să găsește soluții pentru a evolua în carieră, pentru a face o schimbare sau pur și simplu pentru a te simți mai confortabil la birou, în preajma celor cu care lucrezi.

 

Simplifică-ți viața în trei pași simpli
Comments