Skin Cycling -  ce este și cum te ajută să ai un ten sănătos

Skin Cycling - ce este și cum te ajută să ai un ten sănătos

6 iunie 2024 Timp estimativ: ~2 min.

ingrijire ten

Creat de medicul american Whitney Bowe, Skin Cycling-ul a cunoscut o popularitate uriașă pe Tik-Tok, acolo unde dermatologul oferă sfaturi despre îngrijirea tenului celor peste un milion de fani.

 

Skin cycling este o tehnică ce presupune adaptarea rutinei de îngrijire la nevoile pielii din diferite momente, anotimpuri, etape. Principiul acestei metode ar fi acesta: aplicarea produselor de îngrijire este privită ca o rutină de seară de patru zile, durata unui ciclu al pielii. 

Prin urmare, aplicăm mai întâi un scrub de față pentru îndepărtarea celulelor moarte, a doua zi facem un tratament pe bază de retinol pentru a stimula reînnoirea celulară, apoi oferim tenului două zile de „odihnă“, răgaz în care este indicat să folosim seruri pentru ten regenerante și creme de față hidratante, pentru a repara bariera pielii. 


Skin Cycling, pas cu pas


În prima zi, după curățarea tenului, aplicăm un exfoliant. Acesta poate fi ununul chimic, pe bază de acizi (AHA, BHA) sau un scrub de față pentru îndepărtarea celulelor moarte. Aplicăm apoi o cremă hidratantă.

A doua seară este rândul unui ser pe bază de retinoizi, care poate fi retinol sau tretinoin (forma pură de vitamina A, dar și cea mai iritantă). Evident, după demachiere/curățarea tenului. Este foarte important ca tenul să fie complet uscat, pentru că retinolul aplicat pe ten umed provoacă uscarea excesivă a pielii. 

Dacă ai tenul sensibil sau tocmai ai început să folosești produse pe bază de Vitamina A  este recomandat ca înainte de ele să aplici cremă hidratantă pe zonele cele mai sensibile ale feței: conturul ochilor și zona gurii și bărbiei.

Ultimele două zile sunt dedicate rehidratării pielii. Așadar, după demachierea tenului, aplicăm un ser de față (care poate fi cu acid hialuronic sau niacinamide) pentru a menține hidratarea și a calma pielea după terapia cu substanțe active mai puternice. 

Continuăm cu crema hidratantă (poate fi cu acid hialuronic, ceramide sau pe uleiuri naturale) și serul/ uleiul pentru a sigila totul. 

De preferat, optează pentru o cremă hidratantă cu un procent mare de ingrediente naturale și un serum pe bază de uleiuri naturale hrănitoare, care face minuni pentru ten!

Atenție, însă! Produsele pe bază de retinoizi sunt fotosensibilizante, ceea ce înseamnă că pielea devine foarte sensibilă la acțiunea razelor solare, așa că este foarte important ca a doua zi dimineața să-ți protejezi tenul cu o cremă cu SPF ridicat, fie vară, fie iarnă!

 

 

Produse recomandate
Comments