Ritualul pe care corpul tău îl merită

Ritualul pe care corpul tău îl merită

26 octombrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Nu există o rețetă universală de îngrijire a corpului, însă este cert că toate ne dorim o piele frumoasă și fermă! Dacă am putea avea și o baghetă magică prin care celulita și vergeturile să dispară instant, ar fi perfect!

Curățarea este prima etapă în ritualul de îngrijire a pielii, iar alegerea produselor potrivite este cel mai imporant pas! Atfel, dacă ai pielea sensibilă, evită să folosești apă fierbinte, iar dacă ai pielea uscată, folosește produse de curățare care hidratează în profunzime.

Pentru a adăuga ceva special la regimul de îngrijire corporală, caută produsele care conțin uleiuri nutritive, precum uleiurile esenţiale de măsline, avocado, jojoba sau germeni de grâu. Uleiul de măsline este bogat în antioxidanţi cu rol protector şi hidratant, uleiul de avocado şi cel extras din germeni de grâu ajută la regenerarea pielii, iar uleiul de jojoba o menţine catifelată.

Așa că, ar fi minunat dacă ele s-ar regăsi în uleiul de duș, gelul sau spuma de curățare pe care o folosești zilnic!

Exfolierea corpului, măcar o dată pe săptămână, cu un scrub delicat, dar eficient, cu săruri de la Marea Moartă și uleiuri nutritive, face minuni! Pielea rămâne mătăsoasă și minunat parfumată!

Poți continua cu aplicarea unei măști de nămol pe toată pielea de pe corp. Îmbogățită cu săruri, plante și minerale, aceasta calmează pielea, stimulează circulația, înmoaie textura pielii și regenerează celulele.

Hidratarea se află la bază oricărui ritual de îngrijire. Răsfață-te zilnic, timp de câteva minute, hidratându-ți pielea cu o loțiune plăcut parfumată, bogată în nutrienți sau o cremă reparatoare, bogată în unt de karité, care hrăneşte intens pielea foarte uscată, redându-i elasticitatea și aspectul sănătos.

Nu uita de călcâie! Cât poți de des, măcar o dată pe săptămână, înmoaie picioarele în apă călduţă în care adaugă săpun sau gel de duş, şi exfoliează călcâiele. Aplică, ulterior, o cremă pentru călcâie intens hidratantă.

Ideal ar fi să găsim timp și pentru mișcare! Fie că este o plimbare în parc, jogging, înot, yoga sau exerciții simple, efectuate pe salteluța de acasă, sportul ne aduce cu un pas mai aproape de corpul la care visăm.

 

Ritualul pe care corpul tău îl merită
Produse recomandate
Comments