Cea mai eficientă rutină de îngrijire corporală

Cea mai eficientă rutină de îngrijire corporală

6 iulie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

O rutină eficientă de îngrijire, fie că vorbim despre piele sau păr, presupune folosirea acelor produse adaptate nevoilor tale și neapărat pe termen lung. Nu se întâmplă minuni peste noapte, oricât de mult ne-am dori asta!

Așadar, pentru o rutină completă de îngrijire a corpului îți recomandăm următorii pași importanți: 

1. O baie relaxantă sau un duș rapid folosind geluri, săpunuri sau spume de curățare adaptate pielii noastre. Evitați cosmeticele care usucă pielea și optează pentru uleiuri de duș care nu doar curăță, ci și hidratează, mai ales dacă ai pielea uscată. Cele mai bune produse pentru duș/baie conțin ingrediente precum uleiuri esenţiale de măsline, avocado, jojoba şi germeni de grâu, Omega 3, 6, 7, 9 şi cu vitaminele A, E. (). 

2. Pentru zona intimă, folosește întotdeauna un produs special, gel sau spumă, care inhibă dezvoltarea bacteriilor, respectă și reface valoarea naturală a pH-ului. 

3. Exfoliază pielea o dată pe săptămână! Nicio rutină de îngrijire nu ar fi completă fără îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii cu ajutorul unui scrub sau cu o mănușă abrazivă, mai ales înainte de plajă. Astfel, ne vom bronza uniform. Exfoliantele cu sare de la Marea Moartă își fac treaba excelent și nu doar că îți lasă pielea catifelată și hidratată, ci și foarte plăcut parfumată! 

4. Hidratează! Ai nevoie de doar trei minute pe zi, după duș, pentru a aplica crema de corp, așa că nu există „nu am timp” când vine vorba despre așa răsfăț! Pentru pielea uscată sunt perfecte unturile de corp și uleiurile. Cea mai bună alegere pentru pielea sensibilă sunt loțiunile de corp delicate. 

5. Aplicate regulat, produsele anticelulită și antivergeturi sunt foarte eficiente, însă nu te aștepta la minuni peste noapte. Cremele împotriva celulitei, cu cafeină sau cu chilli intensifică circulația sângelui și ajută la dizolvarea celulelor de grăsime. 

6. Nu uita de picioare! Dacă optezi pentru o cremă pentru picioare cu camfor și mentol, aceasta hidratează şi dezinfectează pielea, contribuind la regenerarea celulară. Camforul are un efect antiperspirant şi împiedică dezvoltarea bacteriilor, iar mentolul este anti-inflamator şi răcoritor. Însă, înainte de a hidrata călcâiele, este ideal să le exfoliezi. 

7. Nici o zi fără SPF! Protejează pielea împotriva razelor UV dăunătoare de câte ori ieși afară – chiar și atunci când este înnorat. Astfel vei preveni apariția semnelor de îmbătrânire prematură a pielii sau petele pigmentare. Alege crema de soare în funcție de fototipul pielii tale și de intensitatea razelor de soare.

 

Cea mai eficientă rutină de îngrijire corporală
Comments