Cum ştergi efectele iernii de pe pielea ta

Cum ştergi efectele iernii de pe pielea ta

26 februarie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Iubim iarna, dar nu și efectele ei asupra pielii: piele iritată, deshidratată, lipsită de tonus. Iată câteva metode pentru a le înlătura cu succes!

Dincolo de zăpadă, ninsori ca-n povești, filme de Crăciun și sărbători la gura sobei, iarna înseamnă piele uscată, care-și pierde din elasticitate și, pe alocuri, iritată din cauza hainelor groase. Plus păr casant și mâini aspre!

 Combinația între frig, umiditatea atmosferică scăzută, vânt și încălzirea artificială din interioare cauzează o uscăciune exagerată a pielii, deoarece toți acești factori accelerează pierderea apei din țesut. Uscăciunea pielii poate varia de la forme ușoare cu piele ternă, deshidratată și senzație neplăcută de piele care ține, pană la forme severe cu piele fisurată, descuamată, înroșită și senzația de mâncărime.

 Câteva sfaturi care ne pot scăpa de bătăi de cap la final de iarnă:

 

Evită dușurile fierbinți

Iarna, iubim dușurile sau băile lungi, cu apă fierbinte, mai ales după o plimbare la multe grade sub zero sau o zi pe pârtie. Însă, pe cât de mult ne relaxează un duș fierbinte, pe atât de mult rău face pielii pentru că îndepartează filmul lipidic, hidratant al pielii. Totuși, poți atenua senzația de piele uscată folosind geluri de curățare blânde cu pielea, cât mai naturale și bogate în ingrediente hidratante, iar ulterior loțiuni și creme de corp care hrănesc pielea și îi redau elasticitatea.

 

Atenție la cosmeticele cu alcool!

Dacă ai pielea uscată și sensibilă, încearcă pe cât posibil să elimini complet cosmeticele care conțin alcool. Optează pentru loțiuni, seruri și creme puternic hidratante, lipsite de alcool, care conțin unturi de cacao sau de shea, uleiuri naturale, omega 3, 6 şi 9, vitamine și alte ingrediente nutritive. Zona ochilor are și ea nevoie de o îngrijire specială: aplică o cremă hidratantă dimineața și seara, fără excepție, pentru că astfel previi apariția ridurilor!

Ai grijă de finețea buzelor

Buzele și nasul nu conțin glande sebacee și se usucă primele, iar pentru a evita situațiile neplăcute în care buzele sângerează efectiv, iar nasul se descuamează inestetic, insistați cu hidratarea acestor două zone. Iarna, aveți grijă să nu-ți lipsească balsamul de buze vanilie-cocos din geantă!

Părul și mâinile suferă în sezonul rece

Părul și mâinile au mult de suferit din cauza aerului uscat, căciulii, mănușilor. Utilizează șampoane și măști hidratante, care să protejeze părul, pentru că acesta să nu-și piardă din strălucire și vitalitate. Când părul este umed, după spălare, și mai ales când te pregătești să ieși din casă, aplică pe vârfuri câteva picături de ulei hidratant pentru păr. Face minuni! Pentru mâini, alege creme-tratament, onctuoase, care intră rapid în piele și o hrănesc în profunzime.

 

Dietă pentru „repararea“ pielii

Tratează pielea și de la interior, consumând cât mai mult în dietă alimente bogate în acizi omega3, grăsimi nesaturate, vitamina E, antioxidanți (pește, nuci, alune, avocado, ulei de cocos și măsline, semințe de in). Iarna avem tendința de a bea mai puțina apă în favoarea băuturilor calde (ceai, cacao, cafea), dar să ne amintim că apa, băută des și cu înghițituri mici, e cel mai bun hidratant. 

 

Cum ştergi efectele iernii de pe pielea ta
Produse recomandate
Comments