Travel light! Cum să cheltuiești mai puțin bani pe bagajele de vacanță

Travel light! Cum să cheltuiești mai puțin bani pe bagajele de vacanță

15 iunie 2023 Timp estimativ: ~2 min.

Travel light! Cum să cheltuiești mai puțin bani pe bagajele de vacanță

Dacă ți-ai propus să pleci în vacanță fără un bagaj uriaș după tine sau doar vrei să lași loc suficient pentru suveniruri, poți apela la câteva trucuri. 

În cazul în care nu vrei să plătești un bagaj suplimentar și ai de gând ca în următoarea vacanță să iei cu tine doar bagajul de mână, iată cum poți călători “light”!! Ia cu tine doar lucrurile esențiale, fără de care nu-ți imaginezi vacanța, și completezi cu restul la destinație. 

De multe ori poți avea surpriza ca la o socoteală finală să ieși mai ieftin dacă îți cumperi șlapi sau prosoape de plajă direct de la destinație, decât să plătești bagaj de cală. Apoi, le poți dona! Astfel, nici nu stai cu teamă că ți s-ar putea pierde valiza, spaima oricărui turist. Mai ales dacă ai escală!

Tu duci greul!

Un alt truc este să purtăm încălţămintea cea mai grea când călătorim şi să ne îmbrăcăm cu cele mai voluminoase haine, ca să facem mai mult loc în valiză. De asemenea, specialiştii recomandă să cumpărăm geamantane care, goale fiind, cântăresc foarte puţin.

Dacă nu vrei să înlocuiești cosmeticele preferate cu unele cumpărate direct din vacanță, alege întotdeauna varianta lor travel size. Gelul de duș, crema de corp și cea de mâini, parfumul, șampoanele și chiar fardurile au și variante de călătorie, minunate de pus în bagaje pentru că nu ocupă mult spațiu.

Am pernuța mea...

Perna improvizată din mai multe straturi de haine este noua revelaţie pe reţelele de socializare. Astfel, umple o față de pernă (de dimensiune medie) cu haine rulate sau împachetate cât mai strâns și poți economisi spațiu considerabil în bagaj, iar personalul din aeroport sau avion nu-ți vor interzice să urci cu ea la bord.

Pentru a evita să iei cu tine haine și accesorii pe care nu le vei purta vreodată, ai grijă să verifici vremea înainte să faci bagajul și cel mai bine ar fi să-ți compui ținute pentru fiecare zi de vacanță. Astfel nu vei avea surpriza să ajungi la destinație cu zece tricouri și doar o fustă.

Folosește până și ultimul colțișor din valiză! Apropo de asta, te-ai gândit vreodată să pui obiecte până și în adidași? De exemplu, poți rula șosetele, le pui într-o punguță de plastic și mai apoi le bagi în interiorul încălțămintei!

Astfel, niciun spațiu nu rămâne irosit!

 

Produse recomandate
Comments