Ce SPF sa alegi pentru cel mic

Ce SPF sa alegi pentru cel mic

22 iulie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Ce SPF sa alegi pentru cel mic

Pielea sensibilă a copiilor are nevoie de o protecție solară specială! Nu întâmplător există pe piață formule speciale pentru ei, iar un atu principal al acestora este rezistența la apă, așa încât cei mici să se bucure de joacă atât în mare, cât și pe uscat, fără probleme.

Copiii au nevoie de soare! Este principala sursă de vitamina D, care ajută organismul să absoarbă Calciul de care are nevoie pentru a întări structura oaselor. 

O expunere de 15 minute la soare este suficientă pentru a obține cantitatea necesară de vitamina D. Însa expunerea repetată si neprotejata la ultraviolete (UV) poate provoca leziuni grave la nivelul pielii fine a copiilor.

Nu este ușor de convins un copil să accepte loțiuni și creme cu protecție solară. Odată ajuns pe plajă, cel mic vrea să intre în apă, să construiască castele de nisip sau să alerge după minge. Momentul aplicării protecției solare nu este ușor pentru nici un părinte!

Mai întâi, cum îl convingi!

De aceea, poți apela la anumite trucuri! Spre exemplu, îi poți spune celui mic că loțiunea cu SPF are rolul de a-l proteja, precum un scut, întocmai cum poartă super eroii. Eventual, îl dai drept exemplu pe super eroul său preferat: și Superman are un costum care îl ajută să fie invincibil, tot așa acționează și respectiva loțiune de plajă.

Iar dacă este colorată - în albastru, spre exemplu, așa cum găsim pe piață, cu atât mai atractiv!

Culoarea loțiunii te ajută totodată și să acoperi perfect întreaga piele a celui mic. Sigur, pielea nu rămâne albastră. Odată masată, crema intră în piele și chiar conferă un scut de protecție împotriva radiațiilor. N-ai fi prea departe de adevăr dacă îi dai celui mic exemplul super eroilor din filme!

Doar protecție maximă

Lesne de amintit că atât bebelușii, cât și copiii mai mari au nevoie de protecție solară maximă. De altfel, majoritatea cremelor și loțiunilor de pe piață destinate lor au SPF 50+. 

Ideal ar fi să alegi produse dermatocosmetice fotostabile, fără parabeni, alcool sau parfum, cu filtre minerale de protecție împotriva UVA și UVB și neapărat rezistente la apă.

Cantitatea optimă de cremă pentru o protecție eficientă este de 2 mg/cm² de piele, respectiv cât o minge de golf pentru întregul corp, iar dacă alegi un produs de pulverizare (spray sau ulei), sunt necesare 10 până la 15 pulverizări pe zonă pentru a proteja corect pielea. În cazul copiilor, protecția solară trebuie reaplicată frevent, din oră în oră.

Nu uita, bebelușii nu trebuie să petreacă mai mult de câteva minute pe zi la soare, cât să absoarbă vitamina D, mai ales în primele 12 luni de viață!

 

Produse recomandate
Comments