Cu primăvara în suflet

Cu primăvara în suflet

6 aprilie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Gesturile frumoase au efect de domino. Atrag la rândul lor alte gesturi frumoase, iar fie și un zâmbet primăvăratic poate schimba în bine ziua unui om, uneori chiar viața.

Este încă pandemie, unii dintre noi trec prin clipe grele, au nevoie de ajutor, și o comunitate unită poate face diferența dintre viață și moarte pentru cineva. Hai să ne întrebăm vecinii în vârstă dacă au nevoie de ajutor sau poate să lăsăm numărul nostru de telefon unei persoane singure și să o asigurăm că ne poate suna atunci când întâmpină o problemă.

Pot fi mai speriați decât noi, mai ales în perioada asta dificilă. Ce-ar fi să le batem la ușă? Unora le lipsește o vorbă bună, o încurajare, vor să simtă că nu sunt complet singuri și cineva le poate sări în ajutor la nevoie.

Îi putem ajuta cu cumpărăturile, cu plata facturilor sau să-și curețe casa. Unii dintre noi, chiar cu mult mai puțini ani decât ei, am trecut prin momente în care ne-a fost greu spre imposibil să facem treburile casnice. Să ne gândim că poate lângă noi sunt oameni care trăiesc asta zilnic. 

Gândește-te la ei ca la bunicii tăi, ca la un om drag pentru care ai face orice să-l știi fericit! Zâmbetul de mulțumire cu care un astfel de om îți poate răsplăti gestul este neprețuit!

În plus, dacă nu putem face un bine, măcar să nu facem rău! Astfel, am putea fi ceva mai înțelegători cu vecinii care au copii mici, cu cei care au animale sau se deplaseză mai greu prin casă, deranjându-ne cu zgomotul. Un pic de empatie și toleranță ne-ar ajuta pe toți să conviețuim în armonie.

Empatia și compasiunea sunt două dintre cele mai pure sentimente, care pot muta munții din loc. Poate ai impresia că gestul tău este minor, dar niciodată o faptă frumoasă nu rămâne nerăsplătită. Universul are propriul său sistem de a echilibra totul. Așa că fii sigură că vei primi ajutor, la rândul tău, când te aștepți mai puțin, în contul unui moment în care ai întins o mână cuiva care avea nevoie de tine.

Un compliment făcut unui vecin îi poate schimba acestuia starea de spirit! La rândul său, ajunge binedispus la serviciu și se poartă frumos cu colegii lui. Dacă lucrează cu publicul, cu atât mai bine, se va purta mai amabil cu cei cu care intră în contact. Și tot așa. Efectul domino pentru suflet, cum spuneam!

Primăvara este un moment bun să le acordăm un pic mai multă atenție și pisicilor de lângă bloc. Ai și tu în preajma locuinței tale mici suflete care așteaptă ajutor?

Este perioada în care pisicile fac pui, hai să le lăsăm mâncare la colțul blocului sau în locul în care obișnuiesc ele să stea. Financiar nu înseamnă o avere, dar le putem salva viața. Nu au cerut ele să trăiască pe străzi și cu siguranță își doresc un om doar al lor, dar dacă nu le putem găsi un stăpân, pe rețelele de socializare, sau nu le putem adopta, le putem ajuta să supraviețuiască! Ar fi minunat dacă am reuși să le sterilizăm și sunt numeroase cabinete veterinare care acceptă să facă acest lucru gratuit pentru animalele fără stăpân.

Bunătatea se învață și se exersează zi de zi, ca la sport. Sau precum cântatul la un instrument. Cu cât exersăm mai mult, cu atât ni se va părea mai ușor să fim și mai buni cu noi și cu ceilalți. Va veni totul natural și, atenție, gesturile frumoase sunt contagioase, iar copiii noștri le vor învăța, la rândul lor, prin imitație!

 

Cu primăvara în suflet
Comments