Atenție! Datorită volumului mare de comenzi plasate pe site-ul www.sabon.ro în această perioadă, timpul de livrare este de maximum 7 zile lucrătoare. Mulțumim pentru înțelegere!
Strategii pentru fericire, de aplicat în noul an!

Strategii pentru fericire, de aplicat în noul an!

30 ianuarie 2024 Timp estimativ: ~2 min.

strategie fericire

Căutarea și mai ales găsirea fericirii ține și de schimbarea unor perspective, de înlocuirea espectativei cu acțiunea și dorința activă de a ne face viața mai frumoasă. Iată câteva strategii relativ lesne de aplicat, cu rezultate spectaculoase!

 

Strategii pentru fericire, de aplicat în noul an!

Fiecare început de an este unul al bilanțurilor, dar și al dorințelor uneori nerostite. Iar o noțiune abstractă, multifațetată, precum fericirea, se regăsește mereu în gândurile noastre, ca deziderat suprem. Abordarea e complexă, însă drumul către acea plenară stare de bine nu e așa de anevoios precum credem – ține de pașii mici (sau mari) pe care suntem dispuși să-i facem zilnic: pentru că fericirea noastră depinde doar de noi!


Arată-ți recunoștința

Fă-ți timp în fiecare zi pentru a reflecta la lucrurile pentru care nutrești recunoștință. Mulțumește naturii pentru un apus care-ți taie respirația sau strânge mâinile cu sinceritate celor care te-au ajutat să treci peste un moment greu. Această practică îți direcționează atenția către aspectele pozitive ale vieții tale, punându-le în umbră pe cele mai puțin plăcute.


Cultivă relațiile sănătoase

Nu fugi de reuniunile cu familia, prietenii și colegii, dar fugi mâncând pământul de conexiunile care te obosesc și te întristează constant. Dacă în urma întâlnirilor repetate cu o persoană observi că după fiecare întâlnire te simți mai rău decât înainte, e limpede că tu și acea persoană nu sunteți compatibili. 

Angajează-te în activități care favorizează sentimentul de apartenență și sprijin, petrece timp de calitate cu oamenii la care ții și pe care îi apreciezi cu adevărat și vei observa că menținerea unor relații sănătoase pot contribui semnificativ la starea ta fericire.


Angajează-te în activități care-ți plac

E timpul să acorzi mai multă atenție hobbyurilor tale și activităților care-ți aduc bucurie și împlinire. Fie că este vorba de lectură, pictură, sport, muzică sau orice altceva, implică-te cât poți de des în activitățile pe care le iubești necondiționat și care-ți oferă acel sentiment prețios de satisfacție personală.


Stabilește-ți clar obiectivele

Expresia „Văd eu ce o să fac“ e unul dintre marii dușmani ai sentimentului de împlinire. Stabilirea unor obiective clare și a modalităților pentru a le atinge te vor face să simți că ai un scop în viață, nu doar că plutești în derivă pe valurile ei. Împarte-ți obiectivele mari în sarcini mai mici și realizabile pe termen scurt și sărbătorește fiecare mic progres.


Ajută-i pe ceilalți

Gesturile de altruism, bunătate și generozitate sunt adevărate pastile cu endorfine, pentru că e deja dovedit că binele cel mai mare pe care ți-l poți face ție este binele făcut altora. Oferă-ți timpul voluntar, dă o mână de ajutor cuiva care are nevoie sau contribuie la o cauză la care îți pasă. Impactul pozitiv se va răsfrânge atât asupra ta, cât și asupra destinatarului. Nu e minunat să schimbi în bine două vieți?


Practică reziliența

Viața e departe de a fi doar lapte și miere, chiar și pentru cei mai buni dintre noi, și poate aduce provocări și eșecuri. Dezvoltarea rezilienței îți va permite să cazi în picioare și să menții o perspectivă pozitivă asupra viitoarului. Întărește-ți zi de zi mentalitatea de învingător, învață din eșecuri fără să le contempli la nesfârșit și concentrează-te pe soluții, mai degrabă decât pe probleme.


Apelează la tehnici de mindfulness și meditație

Cultivarea stării de mindfulness înseamnă să fii pe deplin prezent în momentul actual. Meditația și exercițiile de respirație profundă pot ajuta la reducerea stresului, la creșterea conștientizării de sine și la îmbunătățirea stării tale generale de bine fizic și emoțional.


Ai grijă de tine

Prioritizează activitățile care îți promovează bunăstarea fizică, mentală și emoțională. Tu ești cel mai important om din viața ta. Dacă tu ești bine și fericit, și ceilalți vor fi fericiți să te aibă în preajmă. Dormi suficient, abordează o dietă cât mai echilibrată, fă exerciții fizice regulate și, cel mai important, nu-ți plânge de milă. Autocompătimirea stă în calea menținerii unei perspective pozitive asupra vieții.


Cere ajutor profesional 

Dacă ai încercat să faci tot ce ți-am sugerat mai sus, dar simți că o stare constantă de deznădejde și tristețe ți s-au cuibărit nepermis de adânc în suflet, nu ezita să contactezi un profesionist calificat în domeniul sănătății mintale. Aceștia sunt oameni pregătiți să ofere îndrumări, sprijin și strategii suplimentare adaptate situației tale specifice.

Și nu uita că în căutarea fericirii, important este drumul, nu neapărat destinația, iar gradul de dificultate și lungimea acestui drum diferă de la o persoană la alta, de la un destin la altul.

Fii un om răbdător, amabil cu tine însuți și deschis mereu să explorezi înăuntrul și în afara ta!

 

 

Produse recomandate
Comments