Cum alegi cadourile potrivite pentru evenimentele verii

Cum alegi cadourile potrivite pentru evenimentele verii

23 iulie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Nunți, botezuri, aniversări... verile sunt pline de evenimente frumoase la care vrem să contribuim cu daruri pe măsură. Dar ce să alegem din multitudinea de oferte?

O primă sugestie ar fi să încerci să afli cât mai multe despre persoanele cărora vrei să le dăruiești ceva. Cele mai prost-inspirate cadouri sunt cele impersonale, alese în grabă, doar ca să bifezi acest task. Așadar, un pic de research n-ar fi o idee rea: dacă persoana nu-ți este foarte apropiată, poți apela la conturile ei de social media sau la prietenii comuni pentru a afla ce și-ar dori, ce gusturi are în materie de cosmetice, vestimentație, bijuterii sau obiecte decorative. 

Dar de nuntă pentru doi

Când ești invitată la o nuntă, chiar dacă ești doar din partea unuia dintre miri, cadoul e frumos să se adreseze cuplului, nu doar jumătății pe care o cunoști. Un obiect elagant pentru casă, un tablou, un set unisex de cosmetice prețioase, o rezervare la un spa – ar fi câteva idei de luat în seamă. Dacă ești o apropiată a cuplului, să nu-ți fie jenă să-i întrebi, pe șleau, ce și-ar dori, și să le dăruiești astfel ceva ce își doresc cu adevărat și le va fi util.

Nici prea scump, dar nici prea ieftin

Cadoul ales cu ocazia unui eveniment important nu trebuie să te bage în datorii, dar nici să fie banal. Evită gesturile foarte extravagante – un dar foarte scump poate avea un efect invers celui așteptat, poate fi stânjenitor și copleșitor pentru o familie de oameni simpli, de exemplu. Cel mai indicat e să ajustezi valoarea cadoului la bugetul tău, dar și la stilul de viață al destinatarilor.

Din suflet, pentru suflet

Cadoul cu care nu vei da greș niciodată este cel făcut din suflet și-n care strecori ceva din personalitatea ta și din emoția persoanei căreia îi este adresat. Un montaj video cu momente speciale/funny din viața viitorilor miri sau proaspeților părinți, un album foto old school în care să aduni poze dragi sărbătoritei sau sărbătoritului sau chiar un discurs în care să-ți exprimi sentimentele pot fi idei de cadouri neprețuite, de care toată lumea își va aminti cu drag peste ani.

 

Cum alegi cadourile potrivite pentru evenimentele verii
Comments