7 Sfaturi fierbinți pentru tălpi ca de bebeluș vara

7 Sfaturi fierbinți pentru tălpi ca de bebeluș vara

29 iulie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

7 Sfaturi fierbinți pentru tălpi ca de bebeluș vara

A sosit sezonul sandalelor și odată cu el grija pentru călcâie fine! Vara, picioarele au nevoie de o îngrijire specială, pentru că se deshidratează mult mai rapid decât în sezonul rece.

Iată, așadar, câteva ponturi pentru a spune adio călcâielor crăpate, pielii uscate și cuticulelor care răpesc din frumusețea pedichiurii de vară!


Înmoaie
Secretul tălpilor de bebeluș îl reprezintă îndepărtarea pielii întărite cu ajutorul unei pile, manuale sau electrice, sau a unei pietre ponce. Straturile de piele cheratinizată dispar mai ușor dacă picioarele sunt înmuiate înainte în apă călduță și sare de baie. Sau în apă cu puțin ulei de duș, pentru că acesta este bogat în uleiuri hidratante pentru piele și ajută la înmuierea cuticulelor, a bătăturilor sau a pielii întărite.

Lasă picioarele la înmuiat timp de zece minute, pregătindu-le pentru următorii pași, timp în care poți răsfoi o revistă sau asculta muzica preferată!

Șlefuiește
Odată înmuiată pielea, operațiunea de șlefuie/pilire devine mult mai ușoară și eficientă. Scoate picioarele din apă și usucă-le cu un prosop. Freacă ușor pe toate zonele uscate și calusurile folosind o piatră ponce sau o pilă de pedichiură.

Exfoliază
Pentru o netezire perfectă a picioarelor, poți face un gomaj mecanic fin, care înlătură și celulele moarte. Alege un scrub mentolat, special pentru picioare, pentru un plus de răsfăț! 

Hidratează
Hidratează apoi picioarele cu unturi și creme speciale pentru această zonă. Caută ingrediente precum aloe vera calmantă, acid hialuronic care menține hidratarea și glicerină, dacă ai pielea foarte uscată. Sau produse special pentru călcâie crăpate, dacă este cazul!

Încearcă măștile pentru picioare
Dacă picioarele tale au nevoie de super hidratare rapidă, măștile pentru picioare, tip ciorap, sunt soluția! Le încalți și le menții în picioare în jur de 20 de minute, pentru o hidratare profundă și o netezire instantanee a călcâielor.

Ai grijă și de cuticule
O pedichiură perfectă presupune și unghii îngrijite și cuticule hidratate. Așa că aplică cu generozitate creme sau uleiuri speciale pentru ele atunci când îți îngrijești picioarele. Dacă nu vrei să îndepărtezi cuticulele, le poți împinge cu un bețișor de bambus și le hidratezi. Unghiile tale vor arăta minunat!

Ia vitamine și poartă încălțăminte adecvată
Secretul unor tălpi de bebeluș stă nu doar în creme miraculoase, ci și în încălțăminte care să nu ducă la apariția bătăturilor și să nu permită picioarelor să transpire exagerat, situație care duce la înmulțirea bacteriilor. 

Află, de asemenea, că fără vitamina C pielea devine mai aspră, iar vitamina E o protejează împotriva radicalilor liberi. Iar o deficiență de vitamina A poate duce ala uscarea pielii și la călcâie întărite.

 

Produse recomandate
Comments