5 metode inedite să te răcorești pe caniculă

5 metode inedite să te răcorești pe caniculă

15 iulie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

5 metode inedite să te răcorești pe caniculă

Așteptăm cu nerăbdare vara, dar atunci când canicula ne copleșește, tânjim după răcoarea de gheață! Câteva trucuri ne pot ajuta, însă, să trecem cu bine peste temperaturile ridicate.

Înainte de toate, alege bumbacul, atât pentru hainele tale, cât și pentru lenjeria de pat! Evită pe cât posibil poliesterul, satinul și chiar mătasea, atunci când este foarte cald, pentru că sporesc disconfortul.

1.Fă duș cu apă călduță 

Un duș, înainte de culcare, cu apă călâie, este o soluție pentru a-ți normaliza temperatura corpului, iar senzația de răcoare te va liniști și vei dormi mult mai bine toată noaptea.

Pe de altă parte, duşul scoţian este un duş care alternează jetul de apă caldă cu cel de apă rece, cu multiple beneficii pentru păr și piele. Duşurile scoţiene au un puternic efect revigorant şi ajută la oxigenarea creierului. Ajută la diminuarea stresului, ameliorează simptomele de depresie şi oferă o stare plăcută. În plus, duşurile scoţiene ajută şi la îmbunătăţirea respiraţiei, mai cu seamă dacă folosești un gel sau ulei de duș cu arome revigorante, precum menta.

Da, sună contraintuitiv, dar optează pentru o baie caldă, atunci când este caniculă, și vei realiza ulterior cât de reconfortantă a fost! 

2. Folosește un spray răcoritor

Spray-ul cu apă termală răcorește și împrospătează, mai ales dacă îl păstrezi la frigider! Se pulverizează pur și simplu pe piele sau se aplică produsul pe fața curată, folosind o dischetă de bumbac - nu este necesară clătirea sau ștergerea.

3.Bea ceai fierbinte în loc de apă foarte rece

În zonele foarte călduroase de pe glob, în zilele de vară se servește ceai verde cald, care este condimentat cu frunze proaspete de mentă şi cu un pic de miere. Temperatura interioară activează glandele sudoripare, iar organismul elimină o cantitare mare de căldură și, astfel, ceaiul cald are efect răcoritor!

4.Evită sarea și ia vitamine

Sarea face organismul să rețină lichide, iar asta duce la umflarea încheieturilor și disconfort general. Încearcă să eviți sarea în exces pe timpul caniculei, hidratează-te optim și ia vitaminele  B5, B6 și D, recomandate vara!

5.Aplelează la metoda cubului de gheață

Dacă te-ai ars la plajă sau te-ai iritat de la căldură, masează zona afectată cu 2-3 cuburi de gheață. Vei reduce durerea, datorită răcoririi intense, iar cuburile de gheață răcoresc instant!

 

Produse recomandate
Comments