3 trucuri pentru tălpi fine

3 trucuri pentru tălpi fine

25 iunie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Sezonul tălpilor dezgolite pe nisipul de la mare sau pe iarba proaspătă de pe pajişte se apropie. Iată ce trebuie să faci pentru o piele fără asperităţi şi bătături, fină ca de copil mic.

 

Îngroşarea stratului de piele de pe talpă este o problemă des întîlnită la maturitate, dar cu perseverenţă şi o îngrijire atentă, ea poate fi diminuată şi chiar înlăturată. Cauzele acestui neajuns sunt multiple: mersul mult pe jos, pantofii prea strâmţi, lipsa unei aerisiri adecvate a pielii în anotimpurile reci. Însă câteva acţiuni simple te vor face să intri în vară cu paşi supli şi catifelaţi:

 

1. De doua ori pe săptămână foloseşte o pilă abrazivă sau, şi mai bine, o piatră ponce, pentru a îndepărta stratul de celule moarte de pe întreaga suprafaţă a tălpilor. Insistă în zona călcâielor şi pe laterale, unde tind să se formeze, de obicei, bătături şi monturi.

 

2. Seara, după baie, masează-ţi bine toată laba piciorului cu o cremă emolientă specială pentru îngrijirea călcâielor. Pune-ţi apoi o pereche de şosete subțiri, din bumbac, şi dormi cu ele, astfel crema va înmuia bine și va hrăni pielea tălpilor.

 

3. Truc natural! Nu păpa toate căpşunele, păstrează câteva şi pentru tălpile tale! Pasează o mână de fructe şi amestecă pasta cu două linguri de ulei de migdale şi puţină sare de mare. Masează-ţi apoi câteva minute călcâiele cu acest amestec parfumat, într-un ritual de catifelare şi răsfăţ.

 

Atenție, tălpile foarte îngroşate şi călcâiele crăpate până la sânge pot fi efectul unor afecţiuni interne precum carenţele de vitamine şi minerale, disfuncţii ale glandei tiroide sau diabetul. Dacă indiferent cât de mult o îngrijeşti, pielea de pe călcâie rămâne aspră, următorul pas e să mergi la medic pentru un set complet de analize.

 

3 trucuri pentru tălpi fine
Comments