Ghid de călătorit cu bagaje puține - ce să iei cu tine, ce să lași acasă!

Ghid de călătorit cu bagaje puține - ce să iei cu tine, ce să lași acasă!

2 august 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Ghid de călătorit cu bagaje puține - ce să iei cu tine, ce să lași acasă!

Pe cât de mare este nerăbdarea să ajungi în vacanță, pe atât de istovitor și neplăcut este pasul „Bagaje“. Implică răbdare și organizare, mai ales dacă ai o limită în acest sens sau ți-ai propus să pleci cu bagaje puține.

Da, împachetarea bagajelor reprezintă o reală provocare pentru cei care sunt obișnuiți să plece în vacanță ca un melc, cu toată casa în spate. Sigur că la finalul sejurului constați întotdeauna că nu ai îmbrăcat nici un sfert din hainele luate cu tine și iar îți propui ca data viitoare să fii mai selectivă.

Pai, hai să vedem cum se poate realiza acest lucru:

Fă o listă

Poate te-ai săturat de liste, faci zilnic asta la job, dar este important de notat pe o foaie ce anume vrei să iei cu tine în vacanță, așa încât să nu pui în valiză, haotic, tot ce îți vine la mână. Vezi cum va fi vremea la destinație, gândește-te ce activități vei face și încearcă să creionezi cam ce vei îmbrăca zilnic.

Alcătuiește ținute pe zile

În vacanță ne place să fim spontani, dar dacă vrei să ai un bagaj mic, e bine să te gândești la ținute pentru fiecare zi. Astfel, eviți să aloci cinci rochii unei zile și patru perechi de jeanși alteia, haine pe care oricum nu vei apuca să le porți.

Rulează hainele

Da, nu le împacheta ca în dulap, ci rulează-le! Vei vedea că ocupă mai puțin spațiu în bagaj. Salvezi spațiu și, în același timp, eviți cutele neplăcute rezultate în urma împachetării hainelor.

Cumpără la fața locului

Dacă nu mergi pe o insulă pustie, poate ar fi mai bine să lași acasă ceea ce nu îți trebuie neapărat și știi că ai putea găsi și acolo. Aici pot intra chiar și prosoapele de plajă, șlapii, colacul sau jucăriile pentru plajă. Cu siguranță vei găsi și acolo și nu sunt o avere. Vei constata că să cumperi la fața locului unele lucruri pe care apoi le poți dărui cuiva costă mai puțin decât să plătești un bagaj de cală mai mare.

Alege mini!

În general, cosmeticele ocupă și ele un loc mare și important în bagajul de vacanță, dar pentru ca acesta să fie doar important și nu mare, alege produse travel size!

Orice ai nevoie, de la șampon la creme pentru mâini, deodorante sau loțiuni pentru corp și plajă, găsești astăzi în variantă mini. Atenție, te poate lua valul și pentru că tot sunt mici, ai tendința să pui în bagaj trei creme de corp, patru șampoane și două măști de păr. Limitează-te la una din fiecare, totuși. Mai ales dacă pleci doar pentru câteva zile!

 

Produse recomandate
Comments