Cele mai delicioase prăjituri vegane de sărbători - încearcă rețetele!

Cele mai delicioase prăjituri vegane de sărbători - încearcă rețetele!

22 decembrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Cele mai delicioase prăjituri vegane de sărbători - încearcă rețetele!

Dincolo de partea spirituală, Crăciunul înseamnă și bucuria deserturilor delicioase, cu multe calorii de care nu mai ținem cont. Iar veganii pot avea și ei pe masa festivă prăjituri senzaționale!

Dacă la mesele sărbătorilor de iarnă ai invitat și prieteni vegani, nu te panica! Există rețete de prăjituri vegane minunate pe care le poți pregăti pentru ei, așa încât să nu te simți stânjenită că ei ronțăie nuci caju când voi savurați eclere.

Prajitură cu banane, merișoare și cacao

Ingrediente:

    180 ml lapte de migdale

    60 ml ulei cocos topit

    2 banane foarte coapte

extract de vanilie

    150 g zahăr muscovado

    150 g faină

    40 g cacao

    50 g merișoare deshidratate

    1 lingură semințe de in râșnite, hidratate 15 minute în apă caldă

    1 plic de praf de copt

    ½ linguriță sare

    2 linguri ulei vegetal și 1 lingură de cacao pentru uns tava


Se prepară astfel:

Într-un bol, transformi bananele într-o pastă cu ajutorul unei furculițe și adaugi peste toate ingredientele lichide, dar și semințele de in.

Într-un alt bol se combină ingredientele uscate, mai puțin merișoarele.

Ingredientele lichide se amestecă apoi cu cele uscate și totul se pune într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu cacao. După ce se nivelează frumos totul, se presară deasupra merișoarele și totul se dă la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade.


Desert cu nucă și dovleac

Pentru acest desert super delicios și foarte simplu de pregătit, ai nevoie de următoarele ingrediente:

    300 gr nucă

    1 cană și jumătate dovleac copt

    300 gr curmale

    1/2 linguriță nucșoară

    1 linguriță scorțișoară

    1/2 linguriță ghimbir proaspăt ras

    1/2 linguriță cardamom

    2 linguri ulei cocos topit


Cum se prepară:

Nuca se macină, dar nu foarte fin, iar curmalele se mărunţesc cu cuţitul şi se adăugă peste nucă. Amestecul se pune în robotul de bucătărie și se procesează câteva minute până se omogenizează.

Ulterior adaugi dovleacul copt, condimentele şi uleiul de cocos! Mai amesteci 2-3 minute până totul este bine încorporat. Se poate servi în boluri transparente și decora cu nucă, merișoare sau altfel de fructe uscate și bețișoare de scorțișoară.

 

Comments