Cum îți menții părul mătăsos și strălucitor în zilele reci

Cum îți menții părul mătăsos și strălucitor în zilele reci

10 noiembrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Cum îți menții părul mătăsos și strălucitor în zilele reci

Sezonul rece vine la pachet cu anumite probleme pentru păr, cum ar fi uscarea scalpului și despicarea vârfurilor, lipsă de strălucire și textură aspră. Câteva gesturi simple ne vor ajuta să-i păstrăm frumusețea și strălucirea.

Suprafața părului este compusă din solzi mici, care se pot deschide din cauza umezelii, frigului sau unei rutine incomplete de îngrijire, determinând părul să-și piardă strălucirea și vigoarea.

Oferă-i părului un plus de hidratare

De mare ajutor în sezonul rece este aplicarea pe scap a unui amestec călduț din uleiuri hidratante, precum măsline, migdale, cocos și argan. Așadar, înainte de a spăla părul, masează scalpul cu acest amestec, întinde pe toată lungimea părului și menține-l cel puțin 30 minute. Apoi spală părul normal! 

De asemenea, poți folosi laptele de păr pentru noapte. Infuzat cu ulei organic de jojoba, acesta îți hrănește părul cu substanțe nutritive esențiale, în timp ce tu dormi, pentru a hidrata și regenera structura firului de păr, făcându-l de 30 de ori mai rezistent la rupere.

Evită apa prea fiebinte

Deși este frig și ești tentată să faci băi și dușuri fierbinți, încearcă să ții părul departe de apa foarte fierbinte! Dacă îl mai și usuci sau coafezi apoi cu intrumente de styling, deshidratarea părului și ruperea lui sunt garantate! 

Folosește un șampon blând

Încearcă un șampon blând, fără formulă spumantă pentru a proteja fibra capilară, care îndepărtează uşor impurităţile fără a usca şi a deteriora părul. Rezultatul - păr mătăsos şi moale - nu este necesară utilizarea balsamului. 

Clătește-l cu oțet de rodie

Dacă ai părul tern, dă vina pe apa dură și pe reziduurile produselor de styling care se acumulează la suprafața fibrei capilare de-a lungul săptămânii, provocând aspectul mat, lipsit de strălucire. Poți folosi oțetul de păr din rodie în ultima apă de clătire, pentru a dizolva delicat impuritățile, dezvăluind adevărata strălucire naturală a părului tău!

Mănâncă alimente bogate în vitamina B

Nucile, ficatul de pasăre, laptele, peştele, gălbenuşul, seminţele de în, uleiul de măsline şi cel de răpită, cerealele integrale, spanacul, porumul, leguminoasele sunt bogate în vitamina B, eficientă pentru stimularea şi regenerarea celulelor prezente în foliculul de păr. Spre exemplu, vitamina B5 ajuta la creşterea firului de păr, iar vitamina B6 stimulează producţia de keratină, o proteină ce asigură elasticitatea firului de păr şi repară porţiunile uscate. 

 

Produse recomandate
Comments