Sfaturi de top pentru buze frumoase iarna

Sfaturi de top pentru buze frumoase iarna

29 noiembrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Sfaturi de top pentru buze frumoase iarna

Probabil și tu ai un balsam de buze în fiecare geantă și unul pe birou. Iarna însă complică puțin rutina de îngrijire a buzelor, dar suntem aici să-ți oferim câteva sfaturi în plus!

Dacă vara buzele au de suferit din cauza soarelui și este indicat să folosim balsamuri de buze cu SPF ridicat, iarna, ele sunt afectate de frig, vânt, aerul uscat sau diferența mare de temperatură -  foarte cald (din casă) și extrem de rece (de afară).

Aerul cald şi uscat din încăperile încălzite artificial şi aerisite rar favorizează uscarea buzelor. Dacă pe cap punem o căciulă groasă, iar pentru mâini avem mănuși călduroase, buzele rămân tot timpul descoperite în calea vitregiilor iernii.

Dacă s-au format deja cojițe pe suprafața buzelor în urma deshidratării excesive, exfoliază-le delicat cu un produs special, însă dacă buzele sunt crăpate şi apar sângerări ori ai colţurile gurii crăpate timp îndelungat, atunci e posibil să te confrunţi cu anumite carenţe de vitamine ori minerale.

Uleiul de rodie, o minune pentru buze

Deși nu îți lipsește balsamul de buze aproape niciodată, iarna caută variante de balsam de buze care au în compoziţie lanolină, ulei mineral sau diverse uleiuri vegetale.

O variantă minunată, care hidratează extrem de bine și protejează pielea sensibilă a buzelor de agresiunile exterioare este balsamul de buze cu unt de Shea și ulei de rodie bogat în acizi fenolici, tocoferoli și steroli, adică antioxidanți puternici împotriva radicalilor liberi.

Și uleiul de ricin protejează buzele

Uleiul de ricin este excelent pentru îngrijirea buzelor iarna! Puternic hidratant, uleiul de ricin este foarte benefic pentru pielea uscată, menținându-i hidratarea timp îndelungat. 

Multiplii acizi grași conținuți de uleiul de ricin previn uscarea pielii și oferă un plus de catifelare. În plus, foloseşte un produs cu lanolină seara, pentru a împiedica deshidratarea pielii buzelor în timpul nopţii.

Evită rujurile rezistente la transfer

Dacă obişnuieşte să te rujezi cu produse rezistente la transfer atunci este posibil că acestea să accentueze uscăciunea buzelor. În zilele reci, apelează la rujuri hidratante sau ulei de buze nutritiv ce hrănește buzele și le oferă confortul de care au nevoie.

Dacă totuși alegi să aplici, în anumite ocazii, rujuri rezistente la transfer, foloseşte un ulei demachiant pentru a îndepărta rujul cât mai delicat, fără a agresa pielea. Aplică după aceea o cremă cu panthenol și neapărat un balsam super hidratant!

 

Produse recomandate
Comments