Ce fel de prieten eşti, în funcţie de zodie

Ce fel de prieten eşti, în funcţie de zodie

18 august 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Unii spun că prietenia este chiar mai importantă decât dragostea şi, oricum, cea de-a doua nu poate exista fără prima. Dar oare ştim să fim prieteni adevăraţi? Să vedem ce zice zodiacul!

Berbec

Direct şi impulsiv, Berbecul nu e omul căruia să-i plângi pe umăr, sperând să-ţi spună ceea ce vrei să auzi. Deci, dacă ai nevoie de un prieten care să îţi cânte în strună la supărare, ocoleşte numărul lui de telefon. Dar pune-l pe lista ta atunci când ai chef de distracție sau când ai nevoie să auzi adevărul, indiferent cât de crud ar fi acesta.

Cel mai bun prieten al Berbecului: Săgetătorul

 

Taur

E generos, protector, loial şi se poartă mai degrabă părinteşte, decât prieteneşte. Din zodia Taurului e amica dispusă să te vegheze toată noaptea când ai gripă, fără teamă că se va îmbolnăvi şi ea, e prietenul care fuge să-ţi ia ceva de mâncare când îl rogi şi pentru care confortul tău e mai presus decât al lui.

Cel mai bun prieten al Taurului: Peştele

 

Gemeni

Temperamental şi lipsit de răbdare, Geamănul prefera să aibă mai mulţi amici, oameni care să nu-i solicite prea mult resursele emoţionale, în locul unui singur prieten foarte bun cu care să împartă intimităţi. Asta nu înseamnă că te va lăsa baltă la greu – totuşi, nu-l copleşi cu problemele tale.

Cel mai bun prieten al Geamănului: Berbecul

 

Rac

Îşi alege prieteni doar dintre oamenii cu care simte că are multe lucruri în comun, care-l admiră şi care sunt dispuşi să-i suporte firea capricioasă. Pe el trebuie să-l placi aşa cum e, dar ai grijă, înapoi nu vei primi acelaşi tratament: dacă simte că nu mai sunteţi pe aceeaşi lungime de undă, îi pierzi şi prietenia.

Cel mai bun prieten al Racului: Scorpionul

 

Leu

Îi câştigi greu încrederea, dar odată ce faci acest lucru, te alegi cu un prieten pe viaţă. Un Leu are mulţi prieteni din copilărie, din şcoală, facultate, dar şi de la serviciu, pentru că nu pierde niciunul pe drum. E genul de om care te sună doar să te întrebe ce faci, nu doar atunci când are nevoie de tine și pretinde aceeaşi loialitate.

Cel mai bun prieten al Leului: Leul

 

Fecioară

Nu te aştepta să vorbeşti cu o Fecioară despre recenta partidă de sex şi nici n-o pune să te sfătuiască dacă să te măriţi cu X sau nu. Firi independente şi singuratice, Fecioarele sunt de părere că fiecare om trebuie să-şi asume gesturile şi iniţiativele. Când sunt probleme de viaţă şi de moarte te poţi baza, însă, pe ajutorul lor.

Cel mai bun prieten al Fecioarei: Fecioara

 

Balanţa

Balanței poţi să-i mărturiseşti orice şi îți va oferi posibile soluţii ale problemelor tale. Are talent de psiholog, iar cei pe care-i consideră prieteni buni vor beneficia din plin de el. Asta e partea bună. Partea proastă e că o Balanţă nu-i în stare să poarte discuţii nepretenţioase, să nu intre în amănunte. Iar prin asta poate deveni obositoare.

Cel mai bun prieten al Balanţei: Capricornul

 

Scorpion

Lasă cu greu garda jos, dar şi când o face, nu mai scapi de el. E prietenul care-ţi dă zeci de telefoane, are o mie de idei și planuri de vacanţă. Dar dacă îi înţelegi natura obsesivă şi pofta nestăvilită de stat la taclale, vă veţi distra de minune împreună. Cu Scorpionul relaţia de prietenie e năbădăioasă, pentru că îi place să se certe doar ca să aibă cu cine se împăca.

Cel mai bun prieten al Scorpionului: Vărsătorul

 

Săgetător

E genul de prieten care te încurajează şi te susţine în situaţiile încordate, dar nu suportă gelozia şi posesivitatea. Cu el lucrurile trebuie să fie simple: tu-i oferi momente agreabile, el îţi oferă același lucru. Fără drame, reproşuri, telefoane la miezul nopţii. Dar dacă ai un examen, te ajută să înveţi, dacă îi ceri bani cu împrumut, îţi dă.

Cel mai bun prieten al Săgetătorului: Geamănul

 

Capricorn

Are sute de amici, dar prietenii adevăraţi îi poţi număra pe degetele introvertitului Capricorn. Pe cât e de dispus să acorde ajutor şi încredere, pe atât îi vine de greu să se bucure de aceste daruri din partea cui i le oferă. Capricornul are nevoie să-i câştigi încrederea nu ca să te ajute, ci să se lase ajutat. Nu ca să dea sfaturi, ci ca să le primească şi să creadă în ele.

Cel mai bun prieten al Capricornului: Balanța

 

Vărsător

E spontan, pus pe șotii şi are nevoie în jurul lui de oameni la fel de energici, care să poată ţine pasul cu el. E genul ideal de prieten de vacanță: pliabil pe orice situaţie, adaptabil la grup, fără tabieturi care să-i scoată din minţi pe ceilalţi. Natura lui dinamică pare să nu-ţi dea impresia că ai putea vorbi foarte serios cu el. Dar încearcă, surprizele vor fi plăcute.

Cel mai bun prieten al Vărsătorului: Săgetătorul

 

Peşti

Peştele are tendinţa să sufere de două ori: şi pentru el, şi pentru prietenul care are o problemă. Se implică total când i se cere ajutorul – practic se pune în locul celuilalt şi simte ce simte acesta. Empatia îl face un prieten de nădejde, dar şi ţinta vampirilor energetici, a oamenilor care-şi caută nu prieteni, ci urechi să-i asculte. Dacă ţii la el, fă-l părtaş şi la bucuriile tale, nu doar la necazuri.

Cel mai bun prieten al Peştelui: Taurul

 

Ce fel de prieten eşti, în funcţie de zodie
Comments