Background
Background

De la mamă la fiică – cele mai bune 10 sfaturi de frumuseţe

1. Demachiază-te întotdeauna înainte de culcare

 

56% dintre femeile participante la studiu au aflat de la mamele lor că machiajul nu are ce căuta pe față când te bagi în pat și că demachiantul este cel mai bun prieten al unui ten frumos și sănătos.

 

2. Amintește-ți să hidratezi și gâtul, nu doar fața

 

Un sfat excelent, ținând cont că pielea fină de pe gât se ridează chiar mai repede decât tenul și este la fel de expusă radiațiilor solare. Decolteul nu trebuie nici el neglijat.

 

3. Zâmbește și vei fi automat mai frumoasă!

 

Deși acest sfat ocupă doar locul trei în rezultatele studiului (26% dintre femei l-au menționat), e neprețuit! Zâmbetul și o atitudine pozitivă luminează și întineresc instantaneu chipul.

 

4. Tonifică fața de două ori pe zi

 

Tonifierea feței după demachiere este extrem de importantă, pentru a elimina eventualele resturi de machiaj, surplusul de demachiant și pentru a-ți oferi acea senzație de proaspăt, de piele perfect curată.

 

5. Poartă zilnic protecție solară

 

Crema hidratantă cu SPF nu doar îngrijește tenul, ci îl și protejează zilnic de acțiunea radiațiilor ultraviolete, fie vară, fie iarnă, pentru ca pielea să-și păstreze suplețea pe termen lung.

 

6. Aplică fondul de ten și dincolo de linia bărbiei

 

Pentru ca machiajul să arate natural, nu ca o mască, întinde uniform fondul de ten, până pe gât, având grijă să nu existe nicio linie de demarcație între pielea cu și cea fără machiaj. Mama știe!

 

7. Spală cu regularitate pensulele de machiaj

 

Vei îndepărta astfel resturile de fond de ten, blush și farduri, vei ține bacteriile departe și vei prelungi viața trusei tale de frumusețe.

 

8. Prin machiaj, scoate în evidență ori ochii, ori buzele

 

Deși în unii ani, trendurile mai extravagante au permis machiajul intens atât al ochilor, cât și al buzelor, dacă vrei să fii sofisticată și elegantă, urmează acest sfat.

 

9. Ochii au nevoie de o cremă specială

 

Oricât de bună ar fi crema ta de față, ea poate fi iritantă pentru ochi. Investește, așadar, și într-o cremă de ochi, pentru o îngrijire corectă a acelei zone sensibile.

 

10. Renunță la cosmeticele învechite

 

A trecut termenul lor de garanție? Crema are un miros ciudat? Fardurile se fărâmițează? Aruncă-le fără regrete și achiziționează unele noi.

 

Întrebate de ce aleg să asculte de sfaturile materne înainte de a le urma pe cele oferite de experți, în reviste sau în emisiunile de specialitate, femeile care au participat la acest studiu au dat cam același răspuns: „Mama le-a încercat pe toate pe pielea ea, a învățat din propriile greșeli și își dorește doar ce e mai bine pentru mine!“

Right1Trans
Right2Trans