5 secrete ale frumuseții antice

5 secrete ale frumuseții antice

27 mai 2024 Timp estimativ: ~2 min.

Dead Sea

Încă din vremuri străvechi, femeile și-au privit corpul ca pe un templu și l-au onorat cu ritualuri de îngrijire inspirate de natură. Multe dintre dintre secretele antice de frumusețe s-au transmis din generație în generație, până azi...

Știai că ingrediente aparent simple pe care le regăsim și astăzi în formulele cosmetice moderne erau în vremuri de mult apuse venerate de regine, dar și de femeile de rând? Iată cinci dintre ele și minunile pe care le pot face pentru pielea ta!


1.Sarea de mare

Ingredient esențial în ritualurile de frumusețe de demult, dar și de astăzi, sarea de mare are calități vindecătoare naturale și era folosită ca un revitalizant pentru piele încă dinainte de inventarea cuvântului „exfoliere“. Legenda spune că însăși regina Cleopatra pornit la drum din Egipt până la Marea Moartă, pentru a se scălda în apele sărate foare concentrate în minerale care hrănesc pielea și o mențin tânără și frumoasă.


2. Nămolul negru

Provenit de pe malul Mării Moarte, acest nămol negru sălbatic și pur posedă proprietăți de purificare și regenerare excepționale cunoscute încă din antichitate. Renumite pentru capacitatea lor de detoxifiere, măștile cu nămol absorb eficient excesul de sebum, minimizează imperfecțiunile și rafinează textura pielii.


3.Laptele proaspăt

E timpul să o amintim din nou pe Cleopatra cea năbădăioasă și ritualul ei de înfrumusețare legendar: baia de lapte. Ea folosea pentru băile sale lapte de capra amestecat cu miere de albine. Laptele conține  acid lactic care îndepartează celulele moarte, iar mierea este binecunoscută pentru efectul său antiseptic, hrănitor și catifelant. Combinația de lapte cu miere era folosită în trecut și pentru măști faciale cu un efect puternic hidratant.

 

4.Uleiul de măsline

Uleiul de măsline, un aliment de bază îndrăgit al dietei mediteraneene, este un elixir excepțional pentru piele. Bogat în antioxidanți, nu numai că hrănește și hidratează, dar oferă și o notă de lux ritualului tău de îngrijire a pielii. Cunoscut pentru utilizarea sa de secole ca emolient natural, uleiul de măsline pătrunde în profunzime, lăsându-ți pielea suplă, strălucitoare și rezistentă.


5.Apa de trandafiri

Un alt secret de frumusețe al Cleopatrei, regina care făca ravagii cu puterea ei de seducție! Apa de trandafiri este obținută prin presarea petalelor în apă sau ca produs secundar al procesului de extragere a uleiului de trandafir. Aroma apei de trandafiri induce o stare de bine și elimină stresul, dar foarte importante sunt și beneficiile sale cosmetice: menține un pH echilibrat al pielii, controlează excesul de sebum, regenerează țesutul și ajută la menținerea unui aspect proaspăt și tineresc al pielii, eliminând ridurile fine.

 

Produse recomandate
Comments
; ?>