Ține stresul sub control în 5 pași simpli!

Ține stresul sub control în 5 pași simpli!

19 noiembrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Nu este ușor de trăit cu stresul și cel mai greșit lucru pe care îl putem face este să ne obișnuim cu el. Stresul reprezintă o constantă în viaţa multora dintre noi, dar vestea bună este că poate fi ținut sub control!

Iată cinci pași simpli prin care vei atenua sau chiar elimina o mulțime de factori de stres din viața ta:

1.Gândește în perspectivă

Indiferent cât de stresantă ți s-ar părea o situație în momentul ei de „glorie“, întreabă-te dacă va mai conta peste o lună, un an sau zece. Gândește-te și la alte momente din trecut, care te-au stresat enorm la vremea lor, iar acum le privești cu amuzament sau nepăsare. Va trece și de data asta!

2. Învaţă o tehnică de relaxare

Activitatea fizică ne ajută și să ne îmbunătățim starea de bine, fiind o metodă eficientă pentru reducerea stresului pentru că, în timp ce facem mișcare, crește nivelul de serotonină  (hormonul fericirii) din organism. Pe de altă parte, meditația reprezintă o metodă de relaxare care generează rezultate foarte bune în bătălia zilnică împotriva stresului. Presupune să te eliberezi de toate gândurile și emoțiile negative, cu ajutorul anumitor exerciții de respirație și nu numai. Yoga, de exemplu, combină meditația cu diverse exerciții fizice.

3. Fă terapie prin râs

Alege o comedie de nota 10, mergi la un show de stand-up comedy, caută pe YouTube clipuri amuzante sau ieși la o cafea cu prieteni ce nu duc lipsă de simțul umorului. Râsul stimulează producția de endorfine și alți neurotransmițători, cu efect analgezic și euforic. Terapia prin râs susține că și un râs forțat poate avea efectele scontate, „păcălindu-ne” astfel creierul că suntem fericiți și obținând efecte similare cu ale unui râs autentic.

4. Răsfață-te cu o baie caldă

Nu doar mintea resimte stresul, ci și fizicul, iar una dintre cele mai eficiente metode antistres este o baie caldă. Pentru că relaxarea să fie completă, aprinde câteva lumânări parfumate, adăugă câțiva stropi de uleiuri esențiale cu efect calmant și dă play pieselor preferate. După baie, hidratează-ți corpul și părul, aplică măști faciale, parfumează-te și garantat starea ta se va schimba în bine!

5. Nu renunța la ciocolată

Ciocolata conţine anandamine, iar această substanţă ne ajută să fim mai relaxaţi şi moderază nivelul de dopamină din creier. Ciocolata neagra luptă împotriva stresului și anxietății, deoarece conține resurse importante de magneziu, dar este și este un ingredient prețios pentru îngrijirea tenului. Spre exemplu, o mască din pudră de cacao amestecată cu cafea favorizează detoxifierea pielii, conferă hidratare și strălucire tenului.

 

Ține stresul sub control în 5 pași simpli!
Comments