7 idei care-ți sporesc nivelul de creativitate

7 idei care-ți sporesc nivelul de creativitate

12 noiembrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Toți avem o doză de creativitate, doar că unii dintre noi sunt ceva mai înzestrați în această privință, iar alții mai au nevoie de ... antrenament. De altfel, se și spune că trebuie să ne exersăm creativitatea ca pe un mușchi!

Definiția creativității ar putea fi aceasta: a avea abilitatea de a-ți imagina ceva și de a-l aduce la viață. Fie că vorbim despre o fotografie, o pagină de jurnal, o postare pe Facebook sau o supă de pui, toate implică creativitate. Ce putem face pentru a spori această calitate:

1. Ieși din zona de confort

Cu cât testezi lucruri noi, mergi pe drumuri nebătătorite și îți urmezi instinctul, ai toate șansele să înveți lucruri noi și să-ți pui la contribuție creativitatea. Tot ce cunoști sau ai trăit deja îți conferă siguranță, este drept, doar că ai folosi soluțiile deja testate, ai trăi mecanic și n-ai avea ocazia să riști, să inovezi, să trăiești outside the box. Așa că alungă monotonia și fă lucruri pe care nu le-ai mai făcut, îți vei mulțumi mai târziu!

2. Ține un jurnal

În cele mai neobișnuite locuri ne vin idei ingenioase, găsim soluții pentru anumite probleme sâcâietoare în timp ce gătim sau vizualizăm cu ochii minți rezolvări la care nu ne-am fi gândit vreodată, în timp ce ne facem pedichiura. De aceea, specialiștii ne sugerează să păstrăm un jurnal în care să notăm toate gândurile care ne vin peste zi și să le punem în aplicare la momentul potrivit.

3. Învață mereu ceva nou

Poate că nu ai mereu timp să faci cursuri peste cursuri. Specialiștii spun că este important să învățăm zilnic ceva nou, chiar dacă este vorba despre... o rețetă de clătite. Și ascultă muzică, spun tot specialiștii! Muzica îți poate vorbi în feluri în care nimeni nu poate, asa că dă-i o șansă!

4. Meditează

Atunci când meditezi îți echilibrezi întreaga ființă și gândurile care îți limitează creativitatea se estompează.

5. Fă mai multă mișcare

Mișcarea, aerul, calmul și natura îți îmbunătățesc creativitatea și calitatea gândurilor! Unele dintre cele mai eficiente tipuri de mișcare pentru sporirea creativității sunt joggingul, mersul pe jos, plimbarea cu bicicleta sau yoga. Atunci când ne simțim bine, fizic și psihic, mintea poate genera soluții și idei creative.

6. Dobândește o nouă abilitate

Dacă ești copywriter, învață fotografie. Dacă ești designer vestimentar, apucă-te de gătit. Și tot așa. Este ușor să intri într-o rutină, chiar dacă lucrezi într-un mediu creativ. Provoacă-te să încerci ceva nou pentru 30 de zile.

7. Sleep on it!

Salvador Dali spunea că unele dintre cele mai bune idei îi veneau în timp ce dormea, că visele îi erau sursă de inspirație. Așadar, un somn bun poate fi cheia creativității de care ai nevoie. Atunci când pare că nu găsești nici o soluție potrivită, dormi! Vei privi viața cu alți ochi și mintea odihnită generează idei geniale!

 

7 idei care-ți sporesc nivelul de creativitate
Comments