Cum calmezi pielea după exfoliere

Cum calmezi pielea după exfoliere

28 martie 2023 Timp estimativ: ~1 min.

Cum calmezi pielea după exfoliere

După exfoliere, pielea redevine fină, radiantă, gata să absoarbă produsele de îngrijire pe care le aplici, dar e sensibilizată de procedură și necesită o atenție specială.

Pielea se reînnoiește la fiecare 28 de zile, iar exfolierea nu reprezintă doar îndepărtatea celulelor moarte, ci și o stimulare a circulației sanguine. Procesul natural de reînnoire al pielii poate fi încetinit din mai multe cauze (vârstă, hormoni, alimentaţie, schimbarea anotimpului) care duce la blocarea porilor, erupţii sub piele, riduri sau piele cu aspect tern. Iar exfolierea, fie ea mecanică sau chimică, nu face decât să ajute în acest sens. 

Ce facem înainte

Iritația de după exfolierea corpului poate fi prevenită prin măsuri pe care să le luăm îninte de procedură. În primul rând, exfoliază-te mereu seara pentru că, așa, pielea ta va avea suficient timp pentru regenerare!

Dacă vorbim despre o exfoliere a corpului, pregătire pielii începe cu o baie sau un duș cald înainte. Optează apoi pentru un scrub cu sare de la Marea Moartă și uleiuri hrănitoare care nu doar curăță celulele moarte, dar și hidratează pielea și o lasă catifelată.

Masează scrubul pe pielea umedă folosind mișcări circulare și acordă grijă specială genunchilor și umerilor: poți folosi o mănușă exfoliantă sau o perie pentru exfolierea corpului. Acționează cu delicatețe în zona gâtului, a sânilor și a decolteului.

Ce facem după

Săpunul, gelul sau uleiul de duș trebuie folosite înainte de aplicarea exfoliantului pentru corp. În acest fel, pielea este curată și pregătită pentru magia oferită de scrub! Îți recomandăm să folosești exfoliantul pentru corp până la de două ori pe săptămână. Dacă pielea ta este foarte uscată sau sensibilă, o dată pe săptămână este suficient. 

Nu fi tentată să folosești exfoliantul de corp și pentru exfolierea feței, poate fi agresiv  - exfoliantul nostru 2 în 1 pentru față este special creat pentru a trata tenul. Pentru a spori beneficiile exfoliantului de corp, dar si pentru a calma pielea imediat după exfoliere, aplică un lapte de corp ultrahidratant sau chiar o cremă reparatoare, cu proprietăți de hrănire și regenerare a pielii.

 

Produse recomandate
Comments