Universul magic al uleiurilor de frumusețe

Universul magic al uleiurilor de frumusețe

9 mai 2023 Timp estimativ: ~2 min.

Universul magic al uleiurilor de frumusețe

Fie că vorbim despre ten, corp sau păr, uleiurile de îngrijire au beneficii extraordinare, pentru că sunt antioxidante şi o sursă minunată de acizi grași, fosfolipide și vitamine!

În funcție de nevoile tenului tău, indicat este să aplici uleiul nutritiv seara, după ce ai curăţat pielea de machiaj şi impurităţi. Peste noapte, uleiul pentru ten va acţiona intens şi va hrăni țesutul, iar dimineaţa vei fi surprinsă să îţi simţi pielea catifelată şi radioasă.

Spre exemplu, uleiul esențial de trandafir de Damasc din compoziția serurilor sau cremelor regenerează pielea, pentru o strălucire de lungă durată.

Te poți uita, atunci când cauți produse fabuloase pentru tenul tău, și după alte uleiuri vegetale magice pentru piele, precum ulei de semințe de rodie, ulei de floarea soarelui, ulei de argan, ulei de migdale dulci, ulei de alune, ulei de semințe de fistic, ulei de semințe de jojoba, ulei de miez de piersici. Acestea au rol în regenerarea celulară și oferă pielii confort și vitalitate.

Doarece uleiurile sunt lipofile, ele pătrund profund în structura tenului, conducând împreună cu ele apă şi alte ingrediente hidratante şi hrănitoare, şi, în acelaşi timp, ţin la distanţă toxinele.

Uleiuri minunate pentru corp și păr

Pentru mâini, uleiul din Aloe Vera face minuni, ajutând la menţinerea hidratării pielii. Acesta are proprietăţi de vindecare şi calmare a pielii, contribuind la regenerarea ţesuturilor, așa că ai în vedere cremele pentru mâini care conțin ulei de Aloe Vera.

Pe de altă parte, uleiurile botanice preţioase precum cel de Argan, Jojoba, Camellia şi Macadamia conţinând acizi graşi esenţiali ce hrănesc şi catifelează pielea şi părul. Poți alege, așadar, un ulei delicat pentru păr și piele care să le conțină pe toate pentru catifelare și suplețe, iar parfumul său natural rezistă ore în şir.

Dacă ai pielea uscată sau îți dorești o experiență specială în timpul dușului, alege un ulei de duș cu ulei de măsline (bogat în antioxidanţi cu rol protector şi hidratant), ulei de avocado şi din germeni de grâu (ajută la regenerarea pielii) și uleiul de jojoba (menţine pielea catifelată).

Un pic de magie pe buze

Buzele au nevoie de îngrijire specială indiferent de anotimp, iar un ser cu ulei de rodie și ulei de ricin calmează și hidratează intens pielea lor fragilă. Uleiul de rodie este bogat în acizi fenolici, tocoferoli și steroli, care sunt antioxidanți puternici împotriva radicalilor liberi, iar uleiul de ricin este foarte benefic pentru pielea uscată a buzelor, menținându-i hidratarea.

 

Produse recomandate
Comments