Bujorul și fantasticele sale beneficii pentru piele

Bujorul și fantasticele sale beneficii pentru piele

8 iulie 2023 Timp estimativ: ~2 min.

Bujorul și fantasticele sale beneficii pentru piele

Această floare splendidă, apreciată de obicei pentru valoarea sa ornamentală, e rar amintită pentru beneficiile sale de îngrijire a pielii, dar anumiți compuși prezenți în bujor pot face minuni pentru frumusețea ta!

Iată câteva dintre beneficiile potențiale ale extractelor de bujor! Bucură-te de ele în loțiunile de corp, uleiurile de duș, scruburile și parfumurile tale de vară.
Proprietăți antiinflamatorii

Bujorul conține compuși precum paeoniflorin, despre care s-a demonstrat că posedă proprietăți antiinflamatorii. Inflamația este asociată cu diferite afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea, rozaceea și eczema. Prin reducerea inflamației, bujorul poate ajuta la calmarea pielii iritate.

Efect antioxidant

Bujorul conține flavonoide și taninuri, antioxidanți care pot ajuta la protejarea pielii împotriva stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi. Stresul oxidativ poate duce la îmbătrânirea prematură și deteriorarea pielii, dar antioxidanții ajută la neutralizarea radicalilor liberi și oferă pielii un aspect mai sănătos, întinerit.

Efect de hidratare

Unele produse de îngrijire a pielii utilizează extract de bujor datorită proprietăților sale hidratante. Hidratarea constantă este esențială pentru menținerea unui ten sănătos și pentru reducerea uscăciunii sau a descuamării.

Efect de strălucire și de uniformizare a nuanței pielii

Extractul de bujor își face magia atunci când vine vorba de luminozitatea pielii. Esențele de bujor pot ajuta la inhibarea producției de melanină, pigmentul responsabil de apariția petelor pigmentare. Acest lucru ar putea ajuta la estomparea petelor și la uniformizarea nuanței tenului.

Efect liniștitor, calmant

Medicina tradițională chineză a folosit dintotdeauna bujorul pentru proprietățile sale calmante. În îngrijirea pielii, bujorul este uneori încorporat în produsele destinate pielii sensibile, pentru a ajuta la reducerea roșeței și la calmarea tenului iritat.

 

 

Produse recomandate
Comments