Numărătoarea inversă până la Crăciun - 5 metode să eviți stresul!

Numărătoarea inversă până la Crăciun - 5 metode să eviți stresul!

8 noiembrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Numărătoarea inversă până la Crăciun - 5 metode să eviți stresul!

În fiecare an, de Crăciun, aceeași poveste: goana după cadouri ne obosește, ne stresăm că ajungem pe ultima sută de metri tot nepregătiți. Însă cu puțină organizare, cumpărăturile vor fi ca o plimbare prin parc!

Când se apropie Crăciunul, începe stresul cadourilor. Când să fac cumpărăturile? Ce să-i iau mamei? Dar prietenei mele oare ce i-ar plăcea? Vestea bună e că da, cadoul perfect pentru fiecare om drag există, doar trebuie să fim calmi, cu inima deschisă și, ce-i mai important, să programăm sesiunile de shopping din timp!

1.Notează totul

Ține o evidență scrisă, din timp, cu ceea ce își doresc oamenii dragi. Uneori îți pot transmite fără intenție informații legate de anumite cosmetice la care visează, parfumuri, haine, bijuterii sau cursuri de... dans. Nu lăsa aceste informații să se piardă și cel mai la îndemână este să le notezi pe loc în telefon. Sau într-o agendă!

2.Stabilește un traseu

Te poți simți presată de timp și acest lucru te împinge să alergi haotic prin mall-uri și magazine, cu privirea în toate direcțiile, căutând să-ți placă ceva, orice. Cel mai indicat ar fi să te duci exact unde ai nevoie, cu lista de cadouri stabilită dinainte, și ia-le în ordine. 

3.Cumpără online

Unele magazine încep promoțiile cu multă vreme înainte de Crăciun, așa că poate fi o idee bună să începi cumpărarea cadourilor din timp, unul câte unul. Verifică și magazinele online, pentru că pot avea promoții exclusive și, în plus, eviți aglomerația, traficul, stresul. Doar un click și gata!

4.Planifică din timp

Nu doar cadourile ne pot da bătăi de cap în preajma Sărbătorilor de iarnă, mai ales dacă avem invitați la masa de Crăciun, ea în sine un cadou pentru cei dragi. Ideal ar fi să pregătești rețete deja testate înainte, așa încât să nu ai surprize neplăcute în Ajun.

5.Relaxează-te

În prag de Crăciun, ne poate copleși ideea că locuința nu este perfect curată, că are nevoie de retușuri și schimbări de draperii. Că poate covorul nu este ce trebuie. Sau că praful șters acum două zile s-a pus la loc. Relaxează-te! Crăciunul nu este doar despre mobilă care sclipește sau munți de mâncare. Este și despre tine și liniștea ta! Trage aer în piept când te simți copleșită, umple o cadă cu apă, presară un pumn de sare de baie aromată și pentru jumătate de oră pune-te pe primul loc! Vei vedea că odată relaxată, „problemele“ festive se rezolvă de la sine!

 

Produse recomandate
Comments