Cum îți crești randamentul și cum îți încarci bateriile la birou

Cum îți crești randamentul și cum îți încarci bateriile la birou

21 septembrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Imediat după vacanță, parcă simțim nevoia unei alte vacanțe, pentru refacere, nu-i așa? Să vedem de unde ne putem alimenta cu energie productivă, pentru a reintra rapid în ritm.

În această perioadă, stările noastre variază între „timpul parcă trece cu încetinitorul“ și „aș mai avea nevoie de câteva ore ca să termin treaba pentru astăzi“. Ce e de făcut, deci, când simțim că bateriile noastre au nevoie de reîncarcare rapidă?

Începe ziua cu o cafea!

Sau un ceai negru, în cazul celor care nu au o relație bună cu licoarea magică. Cofeina alungă starea de somnolență, ne dă energie, ne ajută să ne punem gândurile în ordine și să ne concentrăm mai bine la ceea ce avem de făcut în ziua respectivă!

O listă cu task-urile importante este de ajutor!

Sigur că pe parcursul zilei, planul de dimineață poate suferi modificări, dar este important să avem trecute pe o listă cele mai importante dintre to do-urile zilei, în funcție de urgența lor, așa încât să avem un punct de pornire și câteva aspecte asupra cărora să ne concentrăm energia și atenția.

Se spune că un plan făcut de seara ar fi și mai eficient, dar dacă nu vreți să luați munca de la birou acasă, lăsați lista de sarcini pentru a doua zi dimineață, la cafea.

Renunță la multitasking!

Când ai multă treabă și puțin timp sau o doză scăzută de energie, ai tendința să faci cât mai multe lucruri în același timp, din dorința de a elimina din griji. Dar multitasking-ul vine la pachet cu scăderea atenției și cu o productivitate slabă. Pierzi din concentrare și uneori se întâmplă ca anumite sarcini să fie incomplet rezolvate, iar revizuirea lor necesită apoi alt timp și, trăgând linie la sfârșit, tragi concluzia că n-a fost o idee prea bună!

Soluția simplă ar fi ca timpul acordat unui task să nu fie fragmentat, în favoarea altora apărute din senin. Ține-te de planul tău inițial!

Nu uita de pauza pentru ochi!

Când ești foarte ocupat, poți crede că pauza pentru relaxarea ochilor ar putea fi timp pierdut! Ei bine, nu este așa și poate ți s-a întâmplat cel puțin o dată să nu mai poți munci, chiar dacă îți dorești asta, din cauză că ochii au obosit și refuză să te mai susțină.

Pauzele de cafea, de prânz, de a bea un ceai împreună cu un coleg sau a vorbi la telefon cu cineva drag sunt foarte importante într-un flux bun de concentrare.

Totuși, nu uita să pui pe pauză notificările telefonului, sunt o sursă continuă de distragere a atenției!

Fă-ți cât mai comod spațiul de muncă!

Ordinea pe birou și-a dovedit eficiența în creșterea concentrării, la fel și obiectele personale preferate, care să fie la vedere. Chiar și flori proaspete, dacă acest gen de decor te ajută să rămâi în zona de confort. Și neapărat un scaun de birou comod, care să te ferească de dureri de spate sau la nivelul gâtului! Este foarte important să te simți confortabil, mai ales că sunt zile când poate rămâi peste program!

 

Cum îți crești randamentul și cum îți încarci bateriile la birou
Comments