Trandafirul de Damasc și minunatele sale beneficii pentru piele

Trandafirul de Damasc și minunatele sale beneficii pentru piele

20 septembrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Trandafirul de Damasc și minunatele sale beneficii pentru piele

Trandafirul de Damasc, acel arbust cu flori mari, roz, superbe este originar din Siria, dar este cultivat și în Bulgaria pentru extracția uleiului esențial prețios și nobil.

Știai că pentru obținerea unui kilogram de ulei esențial de trandafir de Damasc se folosesc în jur de patru tone de petale? Da, atât este de prețios! Prețul este pe măsură, dar și beneficiile. 

Acest ulei echilibrează pH-ul şi funcţiile pielii, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi ajută la regenerarea țesutului cutanat. De asemenea, uleiul din acest tip de trandafir are rolul de a proteja pielea, de a o calma şi de a-i forma un strat protector.

Folosit în produsele cosmetice pentru ten și corp, uleiul din trandafir de Damasc curăță epiderma şi o face să fie mult mai rezistentă la bacterii şi viruşi și, totodată, vindecă rapid alergiile şi iritaţiile pielii. 

Rozele în lupta cu timpul

Trandafirii conțin vitamina C, un puternic antioxidant ce ajută în lupta împotriva îmbătrânirii premature, îmbunătățind astfel elasticitatea pielii și atenuând ridurile.

Și să nu uităm de răsfățul simțurilor! Aroma captivantă a trandafirului de Damasc conferă o prospețime elegantă produselor cosmetice care îl conțin și fac ca utilizarea acestora să fie o adevărată încântare!

Puterea tămăduitoare a trandafirului stă în parfum şi petalele bogate în acid citric, flavonoide, saponozide, steroli, cianină, fructoză, acid malic, sucroză, tanin, vitaminele A, B, C, D, E, P şi K, precum şi calciu, fosfor, fier.

Folosit în aromaterapie, parfumul trandafirului de Damasc luptă împotriva depresiei şi a stărilor de anxietate, creşte puterea de concentrare, îmbunătățește memoria și poate îndepărta durerile de cap, dacă este folosit în concentrații mici. 

Știai că băile cu infuzie de trandafiri se recomandă în caz de afecţiuni ale sistemului nervos? Asta pentru că trandafirii au efect de tonifiere, înlătură oboseala şi anxietatea, ajută inima şi curăţă pielea în profunzime.

O metodă eficientă de a te bucura de beneficiile trandafirului de Damasc este să pui câteva petale de trandafir infuzate cu ulei esențial într-un bol cu apă fierbinte. Aburii parfumați care se ridică induc o stare minunată de relaxare, iar în urma băii de aburi vei constata că tenul va deveni pe dată luminos și catifelat. 

 

Produse recomandate
Comments