Revino în formă cu banda elastică - exerciții simple cu efect imediat!

Revino în formă cu banda elastică - exerciții simple cu efect imediat!

24 septembrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Banda elastică este un accesoriu minunat pentru sport, eficientă și practică. Poate fi pusă în bagajul de vacanță sau luată în parc și este ușor de depozitat acasă!

În funcție de nivelul tău de pregătire și a unui plan de antrenament specific, se poate stabili care dintre benzile elastice ți se potrivește cel mai bine. 

Exercițiu pentru picioare

Stai în picioare, cu banda elastică sub tălpi și picioarele îndepărtate la nivelul umerilor. Ține mânerele benzii elastice la nivelul umerilor. Lasă-te în jos exact ca la genuflexiuni, ține abdomenul încordat și împinge genunchii în față. Revino la poziția de start și repetă apoi exercițiul de 8 - 12 ori.

Exercițiu pentru brațe

Îndepărtează picioarele la nivelul umerilor și ține genunchii ușor flexați. Prinde banda elastică la mijloc cu ambele mâini, la înălțimea umerilor și cu palmele orientate în sus. Cu brațele întinse împinge banda elastică mai întâi în față, după care trage în spate până resimți o presiune în omoplați. Fă 8-10 repetări.

Exercițiu pentru abdomen

Înfășoară banda elastică de un obiect înalt (de exemplu sus pe ușă). Prinde cu ambele mâini banda și așează-te în genunchi, cu spatele la suport. Coatele rămân îndoite pe lângă corp. Încordează mușchii abdomenului și apleacă-te spre sol. Repetă de 10-12 ori.

Exercițiu pentru spate

Îndepărtează  picioarele, iar banda de rezistență să fie fixată sub ambele picioare. Prinde cu mâinile ambele mânere, în timp ce brațele sunt întinse, și trage banda cu palmele în sus. Apleacă-te și apoi trage mâinile înspre abdomen cu coatele îndoite și omoplații încordați. Brațele sunt îndoite la 90 de grade. Revino în poziția de start și fă 10-12 repetări.

 

Revino în formă cu banda elastică - exerciții simple cu efect imediat!
Comments