3 sfaturi pentru un duș matinal energizant

3 sfaturi pentru un duș matinal energizant

18 ianuarie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Când sună alarma dimineață și oricât de mult ți-ai dori să fie weekend, trebuie să mergi la birou, ai nevoie de o cafea tare și un duș energizant. Tu alegi ordinea lor, în funcție de puterea pe care o au asupra somnului tău!

Trezitul de dimineață poate fi o mare bătaie de cap pentru cei care nu sunt matinali sau au probleme cu somnul. Întreaga zi poate fi afectată de calitatea somnului sau, mai bine spus, de lipsa lui.

Ce putem face, totuși? În primul rând, să nu apăsăm butonul SNOOZE  - e bine să ne trezim imediat ce sună alarma. Cu cât tragem mai mult de timp și ne spunem că dormim doar câteva minute în plus, cu atât de va fi mai greu să ne pornim motoarele. Ideal ar fi să pui ceasul sau telefonul cu alarmă cât mai departe de tine, astfel încât să fie nevoie să cobori din pat pentru a-l opri.

1.     Fă duș înainte de orice

Testează și varianta de a face duș înainte de toate, vei vedea că savurezi mai bine cafeaua și micul dejun.

Așadar, cu toate forța de care dispui imediat ce oprești alarma, mergi la duș, chiar dacă există riscul ca în primele minute să stai cu ochii închiși. Nu-i nimic, odată ce simți apa călduță pe piele (nu fierbinte, pentru că mai rău te va moleși!), îți revii în simțuri!

2.     Folosește un parfum revitalizant

De mare ajutor îți va fi un ulei de duș revitalizant, cu arome proaspete, care să-ți activeze toate simțurile. Parfumul de citrice, spre exemplu, este minunat dimineața, pentru că are efect tonic și îți dă un start bun pentru întreaga zi.

3.     Pune sângele în mișcare

Diminețile mohorâte pot fi transformate în adevărate momente de răsfăț cu ajutorul aromelor potrivite, iar pentru un plus de revigorare poți folosi la duș o mănușă abrazivă sau o perie de duș care îți și masează delicat pielea, punând sângele în circulație.

Pentru față poți folosi apă rece, ca să te trezești mai repede și să tonifici tenul, și o spumă delicată care să curețe sebumul și impuritățile acumulate în pori peste noapte. După duș, poți împrospăta tenul cu o loțiune tonică, iar dacă apelezi la un masaj de doar 2-3 minute, te vei simți cu adevărat revigorată și pregătită să dai piept cu o nouă zi!

 

3 sfaturi pentru un duș matinal energizant
Produse recomandate
Comments