Cele mai bune uleiuri esențiale pentru vară

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru vară

26 iulie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru vară

Vara are plăcerile, dar vine și cu neplăceri pe care le simțim pe pielea noastră, la propriu. Află însă că uleiurile esențiale ne pot scăpa de diverse probleme în acest sezon!

Vara înseamnă relaxare, vacanțe la mare, plajă, bronz... Dar și înțepături de țânțari, căpușe, arsuri solare, alergie la polen, disconfort, agitație, insomnie... Temperaturile ridicate au efectul ăsta asupra noastră, din păcate, dar de un real ajutor ne pot fi uleiurile esențiale.

Care sunt cele mai potrivite uleiuri esențiale pentru a ne face vara mai frumoasă? 

Uleiul esențial de Geranium este excelent repelent contra căpușelor și țânțarilor. Folositor pentru orice problemă a pielii ce poate apărea vara: înțepături de insecte, tăieturi, zgârieturi, arsuri solare, iritații, vânătăi etc. De ajutor și părului, care poate fi degradat de razele UV și de apa sărată a mării.

Acesta este liniștitor, relaxant, echilibrant; înveselește, ridică moralul, hrănește sentimentul de siguranță. Poate fi folosit în masaj (doar 3 picături amestecate cu 10 ml de ulei de bază - de migdale sau de măsline, de exemplu), inhalații (1-3 picături de ulei volatil, puse într-o batistă; durata procedurii este de 5 minute), aromaterapie.

Uleiul esențial de lavandă are un rol antibacterian şi hidratează pielea uscată, excelent repelent contra țânțarilor, căpușelor, moliilor, muștelor și a paianjenilor. 

Uleiul esențial de ienupăr se remarcă prin efectele asupra sistemului respirator, unde ajută la atenuarea afecțiunilor precum răceală, gripă, tuse, boli infecțioase, febră, dezinfectând totodată aerul de virusuri și bacterii. Poate fi folosit cu succes în lampa de aromoterapie, pentru purificarea aerului din încăperi.

Uleiul esențial de lămâie ajută în caz de dureri musculare, articulare, digestive, precum și la alungarea greții și răului de mișcare. Utilă pentru reducerea febrei și altor simptome asociate cu răceala și gripa. Aroma sa proaspătă și veselă aduce bună-dispoziție și alungă stările negative. 

Uleiul esențial de iasomie este folosit de sute de ani în scop terapeutic, dar și pentru efectele sale afrodisiace. Daca insomniile îți dau bătăi de cap, aromaterapia cu ulei esențial de iasomie îți poate fi de mare ajutor. Proprietățile relaxante ale acestui ulei te vor ajuta să dormi lin și profund.

 

Produse recomandate
Comments