De ce e bine să-ți răsfeți picioarele cu o ședință de reflexoterapie

De ce e bine să-ți răsfeți picioarele cu o ședință de reflexoterapie

28 iunie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

De ce e bine să-ți răsfeți picioarele cu o ședință de reflexoterapie

Masajul este ideal după o zi obositoare, în care ai stat mult pe scaun sau, dimpotrivă, foarte multe ore în picioare. Ce zici de ceva mai mult decât un masaj și anume reflexoterapie, o metodă de tratament cu multiple beneficii, nu doar relaxare!

Ce de beneficii!

Reflexoterapia stimulează eliminarea toxinelor, îmbunătăţeşte circulaţia şi susţine sistemul imunitar, restabilind echilibrul corpului între yin şi yang, încurajând autovindecarea şi întărind corpul. Este o terapie ideală pentru persoanele care au nevoie de o reîncărcare fizică sau ale căror sisteme imunitare au nevoie de un impuls.

Unul dintre beneficiile imediate ale reflexoterapiei este sentimentul de relaxare profundă şi calm. Acest lucru se întâmpla deoarece masajul terapeutic promovează eliberarea de endorfine – substanţele chimice ale creierului care produc sentimente de bunăstare.

Nivelurile de hormoni de stres, cum ar fi adrenalină şi cortizolul, sunt de asemenea reduse.

Reflexoterapia la nivelul piciorului este un remediu excelent pentru ameliorarea posibilelor tulburări urinare. De fapt, există un punct reflex pentru rinichiul stâng în talpa piciorului stâng și un alt punct reflex pentru rinichiul drept în talpa piciorului drept.

Piciorul are 7200 de terminații nervoase legate de toate zonele și organele corpului nostru. Este necesar să se efectueze mai multe ședințe de reflexoterapie, care durează între 45 și 60 de minute, pentru a atenua simptomele diferitelor boli. 

Cum se face masajul reflexogen

Specialiștii în reflexoterapie spun că există o hartă a punctelor în talpă, care corespund unor organe și zone ale corpului. Cel mai bun masaj la picioare este realizat atunci când este stimulată toată talpă, nu doar anumite puncte de reflexoterapie.

Este important ca tălpile să fie încălzite înainte de masaj. Așa că mergi prin cameră, ridică-te pe vârfuri și coboară de mai multe ori, fă o baie fierbinte la picioare. Mişcările de masaj se vor realiza la început pe toată talpa cu mişcări blânde, dar ferme pentru a alunga tensiunea acumulată de-a lungul zilei.

Timp de 5-7 secunde, stimulează fiecare punct de pe talpă începând de la degete către călcâie. Poţi să presezi zonele respective ori să aplici diferite tipuri de mişcări (fricţionat, ciupit uşor). Alternează momentele de stimulare cu cele de pauză.

 

Comments