5 reguli de feng shui pentru casa ta și efectele lor

5 reguli de feng shui pentru casa ta și efectele lor

30 noiembrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Stilul Feng Shui este reprezentat de o serie de principii care te ajută să creezi o legătură puternică între spațiul în care locuiești, personalitatea ta și ceea ce îți dorești, pentru un stil de viață sănătos și prosper.

Iată cinci principii de bază ale acestei străvechi arte chineze:

1.Scapă de lucrurile vechi

Lucrurile vechi atrag și stochează energii negative, mai ales dacă sunt depozitate în locuri nepotrivite. Așadar, vechiturile și dezordinea trebuie să dispară, fie că vorbim despre haine ponosite, mobilier stricat sau obiecte de decor care nu ne mai încântă privirea...

Nici măcar cutiile în care depozităm diverse lucruri vechi și nefolositoare nu au ce căuta în casă, pentru că blochează fluxul de energie benefică. Asigură-te că în casa ta este un aer proaspăt și că luminozitatea este optimă!

2.Alege culori deschise

Specialiştii recomandă folosirea pastelurilor şi culorilor deschise, care dau o stare de bine. În arta Feng-Shui-ului, unele culori sunt asociate cu negativitatea, dezordinea şi haosul. Spre exemplu, albastrul închis este o culoare ce instalează imediat apatia şi scade din energie, rozul agită şi provoacă iritabilitate, iar roşul simbolizează pasiunea şi creşte starea de nervozitate.

3.Ai grijă la amplasarea oglinzilor

O atenție deosebită trebuie acordată și amplasării oglinzilor în casă. Nu este indicată amplasarea acestora în dormitor, deoarece ele vor da senzaţia că acolo sunt mai multe persoane, iar după principiile Feng-Shui, se spune că astfel rişti invitarea unei a treia persoane în viaţa de familie sau în cuplu. Dacă oglinda este plasată corect, bunăstarea, sănătatea şi fericirea celor din casă vor crește. Cel mai bine este sa plasezi oglinzile în living sau în sufragerie!

4.Așază fotografiile pe categorii

Potrivit specialiștilor în arta Feng Shui, fotografiile cu prieteni sau rude e bine să fie așezate la vedere în birou, în timp ce în dormitor își pot găsi locul cele cu familia, în ipostaze dintre cele mai fericite.

5. Aprinde lumânări pentru sănătate și fericire

Dacă îţi doreşti sănătate şi optimism, aprinde o lumânare în zona estică a casei, iar pentru prosperitate în carieră, în partea de nord. Stimularea chi-ului unei anumite zone provine din flacăra lumânării, însă în arta Feng Shui este importantă şi culoarea acesteia: roșie pentru pasiune, dorinţă, sănătate, energie; galbenă pentru fericire și caldură sau roz pentru romantism, iubire și afecțiune.

 

5 reguli de feng shui pentru casa ta și efectele lor
Produse recomandate
Comments