5 sfaturi pentru zero fond de ten

5 sfaturi pentru zero fond de ten

22 februarie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

În această perioadă în care purtăm măști de protecție, machiajul cu fond de ten e incomod și inutil. Ce-ar fi deci să lucrăm la îmbunătățirea aspectului pielii, pentru un ten neted și luminos de la natură!

Pași simpli, dar eficienți pentru un ten impecabil, care nu are nevoie de machiaj cu putere mare de acoperire:

1. Curățare blândă

Nu trebuie să fii machiată zilnic pentru a avea motiv să demachiezi! Pielea adună praf, sebum, impurități, celule moarte și, în timp, își pierde din strălucire. Mai mult, substanțele active ale serumurilor sau cremelor de îngrijire nu mai pătrund în piele din cauza acestei bariere.

Așadar, folosește dimineața și seara apă micelară, gel pentru spălare, lapte demachiant – orice preferi pentru curățarea tenului, pas încheiat obligatoriu prin „sigilarea“ pielii cu o loțiune tonică: închide porii și oferă tenului un aspect curat și neted.

Uleiul demachiant poate fi o idee bună în anotimpul rece, când tenul are nevoie de extra hidratare. Acesta  înlătură excesul de sebum, hrăneşte pielea şi echilibrează tenul cu tendinţe de îngrăşare.

2. Exfoliere delicată

Exfoliantele cu nămol de la Marea Moartă și măștile sunt alegeri populare când vine vorba de curățarea tenului, dar e și mai bine atunci când beneficiem de o combinație a celor două, un produs revoluționar care îndepărtează eficient impuritățile și curăță porii, ajutând la diminuarea petelor, prevenirea imperfecțiunilor, rafinarea texturii pielii și dezvăluirea unui ten pur, proaspăt, cu o strălucire aparte.

3. Hidratare și iar hidratare!

Hidratarea ideală a pielii este cea care acoperă și interiorul, și exteriorul! Așadar, bea apă, multă apă (cu lămâie sau fără) și folosește serumuri și creme intens hidratante, dar care tratează și nevoile tenului tău. Dacă ai probleme cu acneea, alege produse speciale pentru asta; dacă vrei lifting, orientează-te spre serumuri cu acid hialuronic, retinoizi, vitamina C.

Atenție la produsele matifiante! Uscarea excesivă a tenului și lipsa hidratării pot accelera procesul de îmbătrânire.

4. Folosește protecție solară!

Iarnă sau vară, protecția solară nu trebuie să lipsească! Anumite produse cu SPF mare au și pigment colorat, așa că împuști doi iepuri dintr-o lovitură: protecție și make-up lejer.

5. Dormi suficient!

Un somn bun nu poate fi înlocuit nici de cele mai avansate formule din cosmetice, așa că dacă vrei piele frumoasă, asigură-te că ai parte de odihnă. Și elimină cât poți sursele de stres sau cel puțin optează cât de des pentru căi și metode de relaxare: lumânări parfumate, reiki, masaj!

 

5 sfaturi pentru zero fond de ten
Produse recomandate
Comments