Încarcă-te cu energia vindecătoare a fructelor!

Încarcă-te cu energia vindecătoare a fructelor!

14 septembrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Sucul proaspăt de portocale și limonada sunt printre cele mai populare băuturi ale verii, însă citricele au marele avantaj că ne sunt la dispoziție întreg anul. Sunt delicioase, bogate în vitamina C și fibre și ne pregătesc imunitatea pentru iarnă!

Fructele proaspete sunt o sursă naturală de energie, iar medicii din toate specializările, de la cardiologi la dermatologi, susțin la unison că trei porții de fructe diferite pe zi ne feresc de multiple afecțiuni.

Citricele, iar în această categorie intră portocalele roșii și galbene, lămâile, grapefrutul, pomelo, sunt unele dintre fructele cu cel mai mare conținut de vitamina C, esențială nu doar pentru frumusețea și tinerețea pielii, dar și pentru sănătate.

Vitamina C joaca un rol important in producerea de colagen, grăbeşte procesul de cicatrizare a pielii şi protejează ADN- ul celular, ce ajută la menținerea fermității pielii și previne apariția ridurilor.

Consumul regulat de vitamina C reduce cu mult numărul radicalilor liberi în corp, vinovaţi în apariţia tumorilor canceroase, menţinând ţesuturile puternice şi tinere pentru mult timp.

Citricele vindecătoare

O alimentaţie bogată în citrice acţionează ca un bun adjuvant în tratamentul diabetului, osteoporozei, parodontozei, hipertensiunii arteriale, anemiei prin deficit de fier, alergiei, scorbutului, infecţiilor bacteriene, parazitare, fungice, virale, astmului, fracturilor şi gingivitei.

În cazul anemiilor, acidul ascorbic are un rol important în fixarea fierului în organism. De aceea, nutriţioniştii recomandă în alimentaţia copiilor și a femeilor gravide un consum ridicat de zeamă de lămâi.

Într-un studiu realizat pe pacienții care au suferit intervenții chirurgicale de bypass coronarian, cercetătorii au descoperit că antioxidanții extrași din grapefruit-ul roșu a ajutat la scăderea colesterolului rău din organism, precum și la scăderea nivelului de trigliceride!

Citricele dietetice

Citricele sunt sarace în grăsimi, săruri de sodiu și calorii, atribute care le fac o componentă de baza în dietă de slăbit.

Toate citricele conţin carbohidraţi (fructoză, sucroză şi glucoză), fibre, vitamine şi minerale care lucrează sinergetic atunci când vine vorba despre procesul de slăbire. Incluse în dietă (atenţie totuşi la excese), acestea reglează apetitul şi scad pofta de dulce.

În plus, o portocală conține 87% apă, iar un grapefruit 88% apă. Consumul de alimente bogate în apă ne ajută să avem un organism hidratat care funcționează în mod corespunzător.

 

Încarcă-te cu energia vindecătoare a fructelor!
Produse recomandate
Comments