Împlinește-ți visurile, atinge-ți scopurile!

Împlinește-ți visurile, atinge-ți scopurile!

16 iulie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Cel mai important pas în atingerea scopurilor personale este identificarea lor corectă. Să știm clar ceea ce ne dorim și să ne trimitem toată intenția în acea direcție, fără ocolișuri și ...escale. Punct ochit, punct țintit!

Imediat ce identificăm exact ceea ce ne dorim și care ne este obiectul, țelul, dorința arzătoare, spune-i cum vrei, trebuie să ținem cu dinții de ea! Metaforic, evident! Adică să nu lăsăm pe nimeni să ne abată de la planul nostru, să ne deturneze de pe calea pe care ne-am hotărât să mergem, să ne spună că nu e bine sau corect sau util nouă.

Nu! Orice ce dorim și simțim din toată inima că e direcția pe care trebuie să o urmăm, păi așa facem, indiferent ce spun alți oameni. Iar asta nu se traduce prin încăpățânare, ci mai degrabă prin cunoaștere de sine, prin identificarea corectă a obiectivului de care povesteam mai sus. 

Vizualizează cu ochii minții deja împlinit obiectivul tău!

Se spune că ne ajută foarte mult să percepem senzorial obiectivul pe care îl avem, adică să-l aducem în realitatea prezentă ca și când ar fi deja împlinit. Spre exemplu, dacă ți-ai stabilit intenția de a avea o mașină anume, închide ochii și deja imaginează-te la volanul ei. Simte-i mirosul, atingerea tapițeriei, alege culoarea ei, dotările pe care ți le dorești, vizualizează în mintea ta cum deja ești pe autostradă, cu melodia preferată la radio. Treci prin toate etapele și simțurile care ar veni la pachet cu acea mașină!

Discuția cu eul interior, vizualizarea și determinarea constituie 90% din succes. Fă asta măcar 5-10 minute în fiecare zi!

Te poți folosi și de un „vision board“, un fel de panou sau colaj pe care dispunem imagini cu detalii specifice, poze şi afirmaţii ce reprezintă tot ceea ce vrem să fim, să facem sau să avem în viaţă noastră, fie că este vorba despre o vacanță, un job, o casă, o mașină, o siluetă nouă sau o familie frumoasă.

Alege-ţi și cuvinte inspiraţionale, o afirmaţie pozitivă, adică un cuvânt spus sau scris, pe care îl poţi repetă pentru sine ca pe o mantră, mai ales atunci când gândurile negative și pesimismul par să-și facă prezența în mintea ta. 

Folosește-te de legea atracției!

Legea atracţiei se referă la acel concept care se bazează pe principiul pe care americanii îl numesc “like attracts like”. Atragi ceea ce ești, ce gândești, ce simți, ce energie emiți în Univers, mai exact.

Gândirea pozitivă, optimismul, încrederea totală în planul tău, siguranța că este o chestiune de timp până când acel obiectiv va fi realizat pot fi de mare ajutor în realizarea efectivă a acestuia!

 

Împlinește-ți visurile, atinge-ți scopurile!
Comments