Masajul mâinilor te ajută să te destinzi – încearcă-l înainte de o întâlnire impotantă!
28 februarie 2023 Timp estimativ: ~2 min.
Masajul mâinilor este unul dintre cele mai relaxante tipuri de masaj și se crede că are beneficii reale în combaterea anxietății, dar și a stresului.
Masajul mâinilor este foarte plăcut, revigorant și regenerator. Ideal ar fi să fie făcut de o altă persoană, pentru o relaxare maximă, însă și tu îți poți masa mâinile în momentele de stres, emoții puternice sau anxietate.
Cum se face un masaj simplu și corect al mâinilor
Folosindu-te de un ulei hidratant, începe masajul cu mâna stângă.
Masează delicat partea de deasupra mâinii stângi cu mişcări circulare realizate cu degetul mare al mâinii drepte. Apoi masează palma în mod similar, după care se vor masa locul dintre degete cu degetul mare al mâinii drepte.
Treci apoi la masajul degetelor, pe rând, cu ajutorul degetului mare şi arătător de la mâna dreaptă şi se vor realiza două mişcări deodată.
Astfel, se prinde ferm degetul de la mâna stângă, din lateral, cu cele două degete, menţionate anterior, de la mâna dreaptă şi se va realiza o mişcare de înaintare spre vârful degetului combinată cu o mişcare de sus-jos.
Mişcarea de sus-jos se realizează menţinând ferm contactul degetelor de la mâna dreaptă pe linia mediană a degetului mâinii stângi, iar degetele mâinii drepte vor avea mişcări de rotație complementare, vioaie şi ferme. Se poate realiza acest masaj de mai multe ori la un deget.
Apoi se va realiza, în mod similar, masajul mâinii drepte. În timpul masajului degetelor se vor masa şi unghiile.
Ce beneficii are masajul mâinilor
Studiile au dovedit că masajul mâinilor accelerează vindecarea și diminuează durerile. Acest gen de terapie se bazează pe un principiu simplu: fiecare organ corespunde unui anumit punct din palmă.
Stimulată, fiecare zonă duce la creşterea capacităţii organismului de vindecare şi de reechilibrare.
Masajul mâinilor ajută în cel puţin zece alte afecţiuni: dischinezie biliară, sindrom premenstrual, tulburări de menopauză, infertilitate, disfuncţii erectile, migrenă, reumatism, oboseală cronică, insomnie şi depresie.