Puterile vindecătoare ale băii tradiționale

Puterile vindecătoare ale băii tradiționale

31 ianuarie 2023 Timp estimativ: ~2 min.

Puterile vindecătoare ale băii tradiționale

Atunci când ai o zi proastă sau ești foarte obosită, cel puțin un prieten îți recomandă să faci o baie caldă și relaxantă și te vei simți mai bine. Și are dreptate!

S-a demonstrat științific că baia tradițională, în cadă ajută la stimularea corpului și a minții, atenuează anxietatea și relaxează musculatura.

Și pentru că tot ne aflăm în sezonul răcelilor, află că băile lungi, calde (nu fierbinți!), în care am pus sare din belșug și câteva picături de uleiuri esențiale, au efecte extraordinare în atenuarea simptomelor de răceală și gripă.

Poți amesteca sarea parfumată de baie cu sare grunjoasă, de preferat nerafinată (de mare sau de mină) pentru a relaxa mușchii, dar și pentru îndepărtarea energiilor negative. 

Se spune că băile în apă cu sare curăță aura și ajută la purificarea ei de tot ce este dăunător.

În plus, pielea se bucură de un tratament cu totul special, combinația dintre apă, sare și uleiurile esențiale având un efect de detoxifiere. 

Indiferent însă de starea de sănătate, baia de seară lungă, relaxantă este mereu o idee bună! Dacă aprinzi și o lumânare parfumată sau un bețișor aromat, pui muzica preferată pe fundal și te scufunzi într-o mare de spumă catifelată, răsfățul este total!


Somn liniștit, vise frumoase!

Creșterea bruscă a temperaturii corpului atunci când faci o baie caldă îți aduce beneficii considerabile la nivel fizic și mental. Și este tot ce ai nevoie după o zi lungă și obositoare.

Pe de o parte, apa caldă relaxează mușchii și elimină tensiunea din corp. Iar pe de altă parte, îți crește temperatura corpului, care la rândul său afectează hormonul melatonină, responsabil pentru somn.

O baie caldă poate diminua stările de depresie și pesimism, deoarece „oferă o combinație minunată de izolare, liniște și confort, un mediu asemănător cu cel din pântec“, potrivit psihologului Neil Morris și doctorului John Harcup, directorul British Spa Foundation.

Medicii și specialiștii recomandă să nu petreci mai mult de 15-20 de minute într-o cadă fierbinte. Adaugă apă de trandafir, lavandă, aloe, gălbenele și folosește uleiuri de duș cu efect aromaterapeutic, pentru a-i îmbunătăți efectul. 

 

Produse recomandate
Comments