Top 5 sfaturi pentru zero kilograme în plus după vacanță

Top 5 sfaturi pentru zero kilograme în plus după vacanță

12 august 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Top 5 sfaturi pentru zero kilograme în plus după vacanță

Nu este ușor să te întorci din vacanță fără kilograme în plus, mai ales dacă optezi pentru all inclusive, acolo unde zeci de bunătăți te ispitesc zi de zi. Dar să vedem totuși ce se poate face pentru a le evita!

Pentru mulți oameni, experiențele culinare reprezintă o parte importantă a vacanțelor. Dacă iubești și tu mâncarea și vrei să testezi bucătăria locală, atunci când mergi într-o destinație nouă, să menții dieta de acasă este o mare provocare, dacă nu chiar o dorință imposibilă.

Ne eliberăm de stres, de deadline-uri, alarmă și griji de tot felul, iar starea de relaxare cere și un frappe cu multă frișcă pe plajă. Sau două, poate chiar trei. Dar și multă înghețată. Sau cartofi prăjiți cu.. orice. Nimic mai gustos, doar că bucuria celor șapte zile se va transforma, acasă, în dezamăgire, atunci când hainele preferate nu ne vor mai încăpea.

Ce putem face, însă, pentru a ne bucura și de vacanță, și de o siluetă frumoasă:

Evită snack-urile din aeroport/avion
Grija pentru siluetă ar trebui să înceapă încă din aeroport, ne sfătuiesc nutriționiștii, pentru că odată scapată dieta din mână, ne va fi greu să mai contabilizăm ce mâncăm. Prepară-ți deci, de acasă, câteva gustări sănătoase (fructe, legume, batoane proteice, alune, migdale, fructe uscate etc), ca să nu dai iama în aeroport în patiserii sau fast-food-uri. La fel și în avion, unde știm că suntem tentați să optăm pentru senvișuri, ciocolată și alte gustări bogate în calorii.

Ocolește minibarul hotelului
Încearcă să eviți minibarul din camera de hotel care este tot timpul încărcat de gustări nesănătoase, excesiv de bogate în zahăr și sare și scumpe! Poți să mergi într-o piață locală și să îți cumperi fructe și legume proaspete de sezon pe care să le ai tot timpul în frigider.

Atenție la băuturile de pe plajă
Dacă n-ai mâncat în vacanță atât de mult încât să fie justificată îngrășarea de după, gandește-te dacă nu cumva ai exagerat cu sucurile și frappe-ul pe plajă. Află că un frappe cu de toate (lapte, îngheţată, toppinguri) are peste 500 de calorii, cam cât o friptură cu cartofi prăjiţi. De sucurile acidulate nu mai vorbim!

Hidratează-te cu apă
Păstrează-ți organismul hidratat, consumând cel puțin un litru și jumătate de apă pe zi. Combate retenția de apă prin limitarea aportului de alimente bogate în sare sau zaharuri simple și, în loc de sucuri, bea apă. Eventual alege varianta acidulată și adaugă lămâie pentru un plus de savoare.

Nu uita să faci mișcare
Nu uita de mișcare, chiar dacă ți-ai propus doar să lenevești pe malul mării. Și într-un concediu de relaxare totală poți înota sau face mici drumeții. Simpla luptă cu valurile consumă multe calorii iar plimbările facilitează digestia și activează procesele metabolice.

 

Produse recomandate
Comments