Activează hormonul fericirii!

Activează hormonul fericirii!

5 mai 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Starea de bine nu depinde doar de stimuli externi, ci şi de capacitatea organismului de a genera substanţe care ne ajută să vedem lucrurile în roz. Serotonina este una dintre ele.

Când secreţia de serotonină ajunge la nivel de avarie, ne simţim trişti fără motiv. Iar dacă avem, totuşi, motive de supărare, facem din ţânţar armăsar şi mari drame din pricini mărunte. Iată ce poți face pentru a stimula acţiunea acestui neprețuit hormon al fericirii:

  • Consumă alimente bogate în triptofan (aminoacid utilizat de creier împreună cu vitamina B6, nicotinamida şi magneziu pentru a produce serotonină): produse din soia, fasole neagră, carne de curcan, peşte, banane, alune de pădure, spanac.
  • Rezervă-ţi 15 minute pe zi pentru stretching. Exerciţiile fizice de întindere a musculaturii şi dezmorţire a articulaţiilor (aplecări, ridicări de braţe, extensii ale coloanei, rotiri de umeri etc.) detensionează corpul şi limpezesc mintea.
  • Dacă nu ești un fan fructe şi legume proaspete, completează necesarul cu vitamine (B3 B6 şi C) şi minerale (magneziu) la borcan, adică suplimente alimentare.
  • Ieşi mai des la plimbare. Mersul pe jos, aerul curat şi lumina naturală de zi sporesc producţia de serotonină.
  • Oferă-ți timp de răsfăț cel puțin o dată pe săptămână. Timp doar al tău, în care să mergi la coafor, la manichiură sau să organizezi o ședință spa la tine acasă, cu ajutorul cremelor și loțiunilor tale preferate.

 

Serotonina te ajută să dormi bine, reduce sensibilitatea la durere, alungă durerile de cap şi acţionează ca un antidepresiv natural.


Fericită cât ai clipi
Pentru o infuzie de bună-dispoziţie, iată două trucuri rapide:

  • Intră în vorbă, pe stradă, cu un străin. Un studiu american a demonstrat că statul la palavre cu cineva la o coadă sau în autobuz ne face mai veseli şi mai încrezători.
  • Propune-ţi să vizionezi o comedie. Se pare că numai anticiparea faptului că vei urmări ceva distractiv măreşte nivelul de endorfine (alt hormon al stării de bine) cu 27%!

 

Activează hormonul fericirii!
Produse recomandate
Comments