Nu T mai stresa în legătură cu zona T!

Nu T mai stresa în legătură cu zona T!

17 octombrie 2023 Timp estimativ: ~2 min.

Nu T mai stresa în legătură cu zona T!

Cele mai multe dintre noi se confruntă cu un ten mixt. Zona T poate fi dificil de îngrijit, dar cu un ritual de beauty potrivit, situația poate fi ținută sub control.

 

Dacă trasezi o linie imaginară deasupra frunţii, a nasului şi a bărbiei, ea va arăta ca o literă T cu aspect uleios, pentru că glandele sebacee sunt mai active aici decât în altă parte a tenului.

Tenul mixt necesită atenție specială pentru că zona T are nevoie de anumite cosmetice, mai cu seamă produse destinate tenului gras cu tendință acneică, în timp ce pentru restul pielii – care poate fi uscată! – avem nevoie de o abordare cu totul diferită. 

Vestea bună e că se poate ține situația sub control, cu o rutină de îngrijire potrivită tenului mixt. Iată câțiva pași importanți:

Curăță dimineață și seara 

Demachierea tenului este extrem de importantă! Întotdeauna folosește un demachiat blând pentru îndepărtarea impurităților, prafului și fardurilor. Unul pe bază de gel este potrivit pentru echilibrarea grăsimii în exces şi curăţarea porilor din zona T, însă și o spumă de curățare delicată, destinată pielii sensibile, este la fel de potrivită și pe zona T, și pe porțiunile de ten normal/uscat. 

Păstrează la frigider o sticluță cu apă de trandafiri, care revigorează și împrospătează pielea!

Exfoliază și hidratează

În zona T aplică o mască exfoliantă, măcar o dată pe săptămână, iar pe restul tenului una de hidratare. 

O mască exfoliantă ce conține nămol de la Marea Moartă îndepărtează eficient impuritățile și curăță porii, ajutând la diminuarea petelor și prevenirea imperfecțiunilor. Lasă tenul pur, proaspăt, cu o strălucire aparte.

Zonele uscate au nevoie de o cremă intens hidratantă, așa că ai grijă să aplici zi de zi, mai ales în jurul ochilor, pentru a preveni apariția ridurilor. Iar pe restul tenului poți folosi un ser sau o cremă lejeră, perfectă pentru îngrijirea tenului gras.

În privința machiajului, alege produse oil-free. Unele chiar ajută la eliminarea excesului de sebum din zona T, micșorează porii și previn apariția coșurilor.

 

 

Produse recomandate
Comments