Nu e magie, porii chiar pot deveni invizibili!

Nu e magie, porii chiar pot deveni invizibili!

23 septembrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Nu e magie, porii chiar pot deveni invizibili!

Știm toate cât de addictive sunt filtrele de Instagram, mai ales de acelea care ne fac tenul ca o coală de hârtie. Dar dacă am încerca și alte trucuri pentru a scăpa, măcar vizual, de porii dilatați?

Ne convine sau nu, tenul are pori, mai mult sau mai puțin vizibili! Fotografiile din reviste sau cele postate de vedete, pe rețelele de socializare, cu chipuri perfecte, în care pielea pare ca a unei păpuși de porțelan, sunt departe de realitate, dar tot găsim energie să le invidiem.

Pentru un ten curat și frumos, ceea ce putem face este să avem o rutină corectă de îngrijire a pielii și să nu o agresăm prea mult cu produse astringente, din dorința de a scăpa de pori, pentru că riscăm să facem mai mult rău decât bine.

Pielea fără pori vizibili este visul oricărei femei, dar aceștia nu pot fi ascunși complet nici prin machiaj, ba chiar sunt evidențiați de fond de ten și pudră. Ce-ar fi dacă am încerca să-i minimizăm, dar și să-i acceptam? Până la urmă nu sunt o boală, ci un element natural al fizionomiei oricărei persoane.

Cauzele dilatării porilor

Tenul gras vine la pachet cu pori dilatați pentru că excesul de sebum are acest efect neplăcut asupra pielii. Avantajul ar fi că tot el, tenul gras, se ridează mai greu!

Utilizarea unor produse care stimulează producția de sebum duce inevitabil și la dilatarea porilor, la fel și curățarea în exces sau folosirea produselor pentru exfoliere mai des decât este recomandat. Răspunderea pentru porii ca puși sub lupă o mai pot purta modificările hormonale din timpul pubertății sau al menopauzei, moștenirea genetică, fumatul.

Ce putem face pentru pori mai mici

Poți introduce în rutina de îngrijire un toner care conține acid salicilic sau acid glicolic. Aceste ingrediente te scapă progresiv de celulele moarte și închid porii, făcându-i să pară mai puțin vizibili.

Cremele și serumurile care conțin niacinamidă rafinează porii și uniformizează culoarea pielii pe termen lung.

Aplică săptămânal o mască facială cu nămol de la Marea Moartă, pentru că îndepărtează eficient impuritățile și curăță porii.

Spală față cu apă rece sau călduță, niciodată cu apă fierbinte. Apa rece determina contractarea porilor dilatați, așa că poate fi de ajutor!

O dată pe săptămână poți face un peeling enzimatic sau cu produse pe bază de enzime din fructe, acid glicolic, bogate în vitaminele naturale A și C sau beta-caroten, care ajută la deblocarea orificiilor de drenaj al glandelor sebacee.

O dată pe săptămână răsfață-te cu o baie de aburi care curăță porii de impurități și pregătește pielea pentru a absorbi mai bine celalte produse de îngrijire.

Ai la îndemână și alimentația, pentru a-ți ajuta pielea să arate mai bine. Astfel, evită mâncărurile prăjite, bogate în grăsimi, dar și produsele lactate, și consumă cât mai des alimente bogate în vitaminele A, C și complexul de vitamina B.

 

Produse recomandate
Comments