Atenție! Vă informăm că în perioada sărbătorilor legale prima zi de expediere a coletelor este 7 mai. Mulțumim pentru înțelegere!
Pro şi contra manichiură cu gel

Pro şi contra manichiură cu gel

7 iulie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Manichiura cu gel câștigă tot mai multe adepte, deși controversele în privința acestei tehnici de înfrumusețare a unghiilor nu sunt puține.

Am adunat în acest articol câteva avantaje și dezavantaje ale procedurii, pentru ca tu să iei cea mai bună decizie în privința unghiilor tale.

 

Pro

  • Unghiile arată impecabil, iar manichiura rezistă săptămâni în șir
  • Cu ajutorul gelului se poate ajusta ușor forma unghiei naturale și chiar se pot „construi“ unghii noi, mai lungi și rezistente.
  • Manichiura cu gel permite obținerea unor modele, desene pe unghie și texturi ce nu pot fi obținute prin manichiura clasică sau prin cea semipermanentă. De asemenea, odată cu gelul se pot aplica pe unghie accesorii șic, cum ar fi strasurile.

 

Contra

  • Prețul unei manichiuri cu gel e cam de 4-5 ori mai mare decât prețul unei manichiuri clasice.
  • Utilizarea repetată a tehnicii poate crește riscul de cancer de piele și de îmbătrânire prematură a pielii pe mâini.
  • Unghia naturală devine, cu timpul, tot mai subțire și sensibilă.
  • Manichiura cu gel este dificil de curățat acasă, deci dacă te plictisești de modelul de pe unghii sau vrei să renunți la această tehnică, trebuie să mergi la salon pentru realizarea unui alt model sau pentru îndepărtarea gelului.

 

Sfat: Înainte de a ajunge la salon pentru o manichiură cu gel, aplică pe mâini o cremă cu SPF ridicat: astfel, vei proteja pielea de radiațiile ultraviolete utilizate pentru a sigila lacul de unghii. Nu permite manichiuristei să împingă prea mult sau să taie cuticula, deoarece acest lucru ar putea provoca apariția unei infecții/inflamații.

 

Pro şi contra manichiură cu gel
Comments